وضع محدودیت ها بر نشرات تلویزیونی رسانه های جهانی در افغانستان با واکنش های گونه گون رو به رو شده است.
صدای امریکا، بی بی سی و دویچه وله از روز یکشنبه به اینسو از توقف پخش برنامه های خبری شان در افغانستان به علت وضع محدودیت ها خبر داده اند.
سرپرست صدای امریکا در اعلامیه یی این تصمیم امارت اسلامی را آزار دهنده دانسته است و خواهان تجدید نظر در این باره شده است.
حجت الله مجددی، عضو رهبری فدراسیون رسانه های افغانستان، گفت: «بند شدن رسانههای جهانی نه به نفع نظام افغانستان است و نه به نفع مردم افغانستان، بنابراین خواست ما این است که این معضل پایان پیدا کند.»
بی بی سی نیز گفته است که برنامه های خبری تلویزیونهای پشتو، فارسی و ازبیکی این رسانه جهانی در افغانستان قطع شده اند.
دویچه وله نیز این کار امارت اسلامی را به معنای وضع محدودیت بر آزادی رسانه ها در افغانستان دانسته است.
مسرور، مسوول اتحادیه ملی ژونالیستان، می گوید: «یکی از نشانههای محدودتر ساختن دسترسی به اطلاعات در افغانستان است. ما از امارت اسلامی تقاضا میکنیم که تا اینکه برای نشرات رسانههای بینالمللی در افغانستان ممانعت خلق بکنند، یک میکانیزم دقیق نشراتی برای جامعه رسانهیی پیشنهاد داشته باشند.»
در همین حال دفتر هیات معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان «یوناما» این تصمیم امارت اسلامی را یک تحول دلخراش دیگر پنداشته است.
از سوی هم سازمان گزارشگران بی مرز خواهان از سرگیری پخش برنامه های این رسانه های جهانی در افغانستان شده است.
اما رییس نشرات وزارت اطلاعات و فرهنگ میگوید که با محتوای نشرات رسانه های جهانی مشکل ندارند اما تاکید می ورزد که پوشش لباس گوینده گان زن این رسانه ها خلاف اصول افغانی و ارزش های اسلامی است و به همین علت نشرات این تلویزیون ها را در افغانستان ممنوع ساخته اند.
دیدگاه تان در این باره