ازبیکستان در ماه آینده میلادی نشستی را در باره افغانستان میزبانی خواهد کرد. تاشکند از کابل نیز برای شرکت در این نشست دعوت کرده است.
مشاور امنیت ملی ازبیکستان میگوید که تاشکند علاقمند است تا در زمینههای امنیت منطقهیی، بهبود اوضاع اقتصادی و همکاری سیاسی با کابل گفتوگو نماید.
قرار است این نشست با حضور نمایندهگان مهم کشورهای منطقه و جهان برگزار شود.
در همین حال، وزارت امور خارجه میگوید که امیرخان متقی، سرپرست این وزارت در راس یک هیات بلند پایه حکومتی برای شرکت در این نشست به ازبیکستان سفر خواهد کرد.
ضیا احمد تکل، معاون سخنگوی وزارت خارجه، گفت: «مشاور امنیت ملی ازبیکستان در دیدار با امیرخان متقی جزییات را در باره نشست که قرار است از بهر از میان برداشتن چالشهای اقتصادی و سیاسی در تاشکند برگزار شود، شریک ساخت و از او در این نشست دعودت کرده است.»
و اما تاکنون روشن نشده است که نمایندهگان کدام کشورها در این نشست شرکت خواهند کرد و آجندای این نشست چه خواهد بود، اما مشاور امنیت ملی ازبیکستان در دیدار با مقامهای امارت اسلامی گفته است که تاشکند میخواهد در باره روابط دوجانبه میان دو کشور، امنیت منطقهیی، تقویت ترانزیت و بازرگانی و مسایل سیاسی افغانستان در این نشست گفتوگو نماید.
نصیر احمد حیدری، آگاه روابط بینالملل، گفت: «این نشست ممکن راههای بهتر را برای حکومت کنونی زمینه سازی کند و یک گام خوب برای حل چالشها موجود در افغانستان است.»
در ده ماه پسین کشورهای زیادی به شمول سازمانهای جهانی و سازمان ملل متحد برای حل مسایل جاری در افغانستان نشستهای جهانی را برگزار کرده اند که در بیشتر این نشستها از مقامهای حکومت سرپرست نیز دعودت شده است اما این نشستها چقدر به سود اوضاع افغانستان بوده اند؟
سید سجادی، آگاه روابط بین الملل، میگوید: «برگزاری نشستها بر اوضاع افغانستان تغییر نخواهد آورد تا زمانی که اقدام جدی از سوی حکومت برای تغییر اوضاع صورت نگیرد.»
مولوده توانا، مدافع حقوق زنان، گفت: «برگزاری این نشستها هیچ سودی به اوضاع زنان ندارد و اگر میخواهند صدای زنان و درد زنان در افغانستان شنیده شود باید از زنان نیز در این نشستها دعوت شود.»
ازبیکستان در حالی از برگزاری نشستی در باره افغانستان سخن میزند که با گذشت بیش از ده ماه از روی کار آمدن دو باره امارت اسلامی در افغانستان کشورهای منطقه به ویژه همسایهگان افغانستان تاکنون حکومت سرپرست امارت اسلامی را به رسمیت نشناخته اند.
دیدگاه تان در این باره