شماری از شرکتکنندگان در هفتادوهفتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد، رعایت حق کار و آموزش بانوان و دختران را در افغانستان مهم خواندند.
در خبرنامهیی که از سوی سازمان ملل متحد پخش شده است، وزیران خارجه شماری از کشورهای جهان از امارت اسلامی خواستهاند که حقوق بشر را در افغانستان رعایت کند.
نمایندگان کشورهای منطقه و جهان از جمله پاکستان، تاجیکستان، عربستان سعودی، قطر، روسیه، چین، کانادا، آلمان و اندونیزیا در باره اوضاع افغانستان سخنرانی کردند.
ملانی جولی، وزیر خارجه کانادا، در این نشست گفته است: «حقوق تمامی شهروندان افغانستان به ویژه حق کار و آموزش بانوان باید رعایت شود.»
انتظار میرود شام روز سهشنبه نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد در باره افغانستان برگزار شود و سرپرست نمایندگی دایمی افغانستان در سازمان ملل و سرپرست یوناما، در این نشست سخرانی کنند.
قرار است یوناما گزارشی از اوضاع افغانستان در اختیار اعضای شورای امنیت قرار دهد. در این گزارش بر موضوعاتی همچون امنیت، وضع محدودیتها بر زنان و دختران، رسانهها، همکاریهای منطقهیی، کمکهای بشردوستانه، چالشهای اقتصادی، مبارزه با تولید و قاچاق مواد مخدر و نقض حقوق بشر در افغانستان پرداخته شدهاست.
سونیا نایل، فعال حقوق زن، گفت: «در یک سال پسین زنان با محدودیتهای زیادی روبهرو شدند از رفتن به مکتب محروم شدند آزادیهای شان سلب شد پوشش اجباری بالای شان وضع شد و با بحران مختلف دست و پنجه نرم میکنند.»
ژولیا پارسی، فعال حقوق زن، میگوید: «زنها به بهانههای گونهگون از کار برکنار شده، آزادی شان گرفته شده حق لباس پوشیدن حق گشتوگذار آزادانه از شان گرفته شدهاست.»
از سویی هم، عبدالسلام حنفی، معاون اداری رییس الوزرا، میگوید که امارت اسلامی خواهان برقراری روابط خوب با تمامی کشورهای جهان است.
آقای حنفی گفته است: «خواهان روابط خوب با تمام کشورها استیم و نه کسی را اجاز میتیم (میدهیم) که از خاک ما استفاده کند و از دیگران هم میخواهیم که به کشور ما مداخله نکند.»
پس از روی کار آمدن امارت اسلامی اوضاع افغانستان یکی از بحثهای مهم در نشستهای شورای امنیت سازمان ملل متحد بوده است. تا کنون این سازمان چندین بار نشستهای ویژه با محوریت اوضاع اقتصادی، بشری و نگرانیهای امنیتی در افغانستان برگزار کردهاست.
دیدگاه تان در این باره