در ادامه واکنشها به حمله روز گذشته در بدخشان، امریکا، ترکیه، آلمان و اتحادیه اروپا این حمله را نکوهش کردند.
مولوی عبدالکبیر، سرپرست و معاون سیاسی ریاستالوزرا در واکنش به این حمله گفته است که آماج قرار گرفتن مساجد و مراسم مذهبی پذیرفتنی نیست.
به گفته وزارت داخله، در حمله روز گذشته که در مراسم فاتحه خوانی معاون والی بدخشان رخ داد، یازده تن جان باختند و سی تن دیگر زخم برداشتند.
سرپرست و معاون سیاسی ریاستالوزرا، گفت: «حمله به مساجد و مراسم مذهبی نشان دهنده ضعف دشمن و دشمنی آشکار با احکام و مقدسات اسلامی است و پذیرفتنی نیست.»
توماس ویست نماینده ویژه ایالات متحده امریکا برای افغانستان در تویتی این حمله را وحشتناک خوانده و افزوده است که کشورش این حمله را به شدت نکوهش میکند.
نماینده ویژه ایالات متحده امریکا، گفت: «ایالات متحده این جنایت فجیع در یک مکان مقدس عبادت را به شدت تقبیح میکند.»
کاردار و معاون نمایندگی اتحادیه اروپا در افغانستان، سفارت ترکیه در کابل، سفارت آلمان در کابل و برخی از کشورهای دیگر نیز این حمله را نکوهش کردهاند.
با این حال، سخنگوی امارت اسلامی میگوید که تلاشها برای گرفتاری عاملان این گونه رویدادها جریان دارند.
ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، گفت: «حدود یازده تن دوازده تن و سیزده تن را به شهادت رساندند البته سی تن زخمی شدند معلومات ما هم همین بوده به هر صورت ما عاملین این رویداد را حتما گرفتار میکنیم و با آنها محاسبه میکنیم."
از سویی هم، شماری از آگاهان مسایل سیاسی به این باورند که اینگونه حملهها از بیرون سازماندهی میشوند و تدام اینگونه حملات به آسانی قابل پیش بینی است.
طارق فرهادی، آگاه مسایل سیاسی، گفت: «تداوم این گونه حملات که متاسفانه جان غیر نظامیان را هم میگیرد در یک کشوری که بیست سال جنگ بوده باشه یا بیشتر قابل پیشبینی است تمام گروه هایکه در جنگ بودند خود را در ساختار قدرت نمیبیند.»
میرویس آشفته، آگاه مسایل سیاسی، گفت: «حلقات از بیرون اینها را سازمان دهی میکنند اگر حاکمیت حکومت سرپرست با اینها مبارزه میکند و همیشه اعلان میکنند که اینها را دستگیر میکنند یک قضیه از محاکم علنی از این قاتلان را نشان ندانند.»
در انفجار دیروز صفی الله صمیم از فرماندهان پیشین امارت اسلامی نیز جان باخت.
بربنیاد گزارش خبرگزاری رویترز، گروه داعش مسوولیت این حمله را به عهده گرفته است.
دیدگاه تان در این باره