ننسی دنت، معاون بخش آسیا در کمیته بینالمللی نجات میگوید که افغانستان هنوز با بحران اقتصادی روبهرو است و توانایی جذب هزاران خانوادهی مهاجر برگشته را ندارد.
معاون بخش آسیا کمیته بینالمللی نجات در گفتوگو با خبرگزاری رویترز میافزاید که احتمالا این اوضاع برای کل افغانستان نیز بدتر شود.
ننسی دنت در این باره گفت: «این کشور توانایی جذب هزاران خانوادهی مهاجر را که وارد میشوند، ندارد و به احتمال زیاد، این امر اقتصاد را بیش از پیش افت خواهد داد. بنابراین، وضعیت برای کل افغانستان نیز احتمالا بدتر میشود. ما با زمستان روبهرو هستیم و شرایط به سرعت رو به وخامت میرود و ما به میزان قابل توجهی کاهش میابد.»
در همین حال، وزارت اقتصاد علت بنیادی بحران اقتصادی افغانستان را وضع تحریمها و محدودیتها بر کشور میداند.
عبداللطیف نظری، معین مسلکی وزارت اقتصاد میگوید که امارت اسلامی برای کاهش فقر و گرسنگی در کشور تلاش میکند.
آقای نظری در این باره گفت: «دلیل مشکلات اقتصادی در کشور وضع تحریمهای غیر عادلانه از سوی جهان است، اما امارت اسلامی برای کاهش فقر و گرسنگی تلاش میکند تا کشور به خودکفایی برسد.»
از سویی هم، شماری از افراد نادار میگویند که عاید روزانهی شان کمتر از صد افغانی است و از همین رو به کمکهای بشری بیشتر نیاز دارند.
صمد خان، باشنده کابل به طلوعنیوز گفت: «من صبح از خانه میبرآیم و تا شام کار میکنم اما از پنجاه تا صد افغانی پیدا میکنم که به این مصرف خانه هم پوره نمیشود.»
فیض محمد، باشنده دیگر کابل گفت: «من در فامیلم هفت نفر هستیم و من یگانه سرپرست خانه هستم که پنجاه افغانی هم عاید روزانه ندارم. بنابراین، از جهانیان میخواهم که با ما کمک کنند.»
پیش از این، برنامه جهانی خوراک گفته بود که ۱۵میلیون تن در افغانستان با ناامنی خوراکی روبهرواند و این نهاد به علت کاهش بودجه ناگزیر به کمک ۳میلیون تن آن است.