دفتر هماهنگکننده کمکهای بشردوستانه سازمان ملل یا اوچا گفته است که آلمان پنج میلیون یورو به صندوق بشردوستانه افغانستان کمک کرده است.
در همین حال برنامه جهانی خوراک نیز در خبرنامهای گفته است که بریتانیا و ایرلند شمالی ۳۶ اعشاریه ۵ میلیون دالر به مردم افغانستان کمک کردهاند.
بر بنیاد خبرنامه برنامه جهانی خوراک، کمک تازه بریتانیا و ایرلند شمالی برای درمان کودکان کمتغذیه و مادران باردار و شیرده و پشتیبانی از خانوادههایی که با ناامنی خوراکی روبهرو هستند، در سراسر افغانستان اختصاص خواهد یافت.
برنامه جهانی خوراک در این خبرنامه گفته است: «این بودجه برای خرید سیزده هزار تُن آرد گندم، روغن نباتی، حبوبات و نمک برای حمایت از بیش از یکمیلیون نفر به مدت یک ماه استفاده خواهد شد.»
عبدالظاهر که در گوشه یکی از جادههای کابل بولانی فروشی میکند، درباره درآمد روزانه خود گفت: «هفت نفر در خانه هستیم و تنها خودم کاریگر هستم. در خانه روزانه هشتاد دانه بولانی پخته میکنیم و هر دانهاش دو روپیه [دو افغانی] غریبی دارد.»
برخی باشندههای دیگر پایتخت که با چالشهای اقتصادی روبهرو اند از امارت اسلامی خواستار کمک و ایجاد فرصتهای کاری هستند.
عبدل باشنده پایتخت گفت: «کار و غریبی نیست. ما از صبح میاییم تا شام اینجا منتظر کار هستیم، همهگی ما اولاددار هستیم و باید زمینه کار برای ما فراهم شود.»
در همین حال امارت اسلامی ضمن تاکید بر تداوم کمکهای نهادهای مددرسان میگوید که نهادها باید در بخشهای انکشافی و زیربنایی و پروژههای که منجر به اشتغالزایی در افغانستان میشود، کمک کنند.
ذبیحالله مجاهد سخنگوی امارت اسلامی در این باره به طلوعنیوز گفت: «ما خواهان این هستیم که این کمکها بیشتر شود و خواهان این هم هستیم که این کمکها بالای پروژهها و مواردی مصرف شود که زیربناها را احیا بکند تا مردم افغانستان دارای اقتصاد خوب شوند و فقر از ریشه کنده شود.»
سازمان ملل برای کمکرسانی به مردم افغانستان در سال جاری میلادی، بیش از سه میلیارد دالر از جامعه جهانی درخواست کرده است.