در سومین نشست کابینه امارت اسلامی روی رسیدگی به تخریبات سواحل دریای آمو تاکید شده است.
بر بنیاد خبرنامه ارگ، در این نشست که به ریاست رییسالوزرای امارت اسلامی برگزار شده، به وزارت انرژی و آب وظیفه داده شده است تا از بهر استحکامات سواحل دریای آمو گامهای قاطع بردارد.
حمدالله فطرت معاون سخنگوی امارت اسلامی درباره نشست کابینه به طلوعنیوز گفت: « نشست سوم کابینه به ریاست ملا محمد حسن آخند رییسالوزرای امارت اسلامی برگزار شد که در آن درباره اقدامات قاطع برای استحکام دریای آمو فیصله شد تا جلو تخریب گرفته شود.»
با این وجود وزارت انرژی و آب گفته است که در سالهای پسین، این وزارت ۲۰ پروژهی تحکیمات سواحل دریای آمو را به ارزش ۴۰۰ میلیون افغانی عملی کرده و در حال حاضر هم پروژههای جدید استحکام در نقاط گوناگون این دریا در حال عملی شدن است.
مطیعالله عابد سخنگوی وزارت انرژی و آب گفت: «وزارت انرژی و آب در بخش تحکیمات دریای آمو در چند سال در حدود ۴۰۰ میلیون افغانی، بیست پروژه عملی کرده که بسیاری پروژهها به بهرهبرداری رسیدهاند.»
در همین حال برخی از آگاهان، جلوگیری از تخریبات زمینهای حاصلخیز در سواحل دریای آمو را یک امر ضروری و مسوولیت مهم حکومت سرپرست عنوان کردند. به گفته آگاهان، اگر از تخریبات سواحل دریای آمو جلوگیری نشود، زمینهای طرف افغانستان به مروز زمان نابودی خواهند شد.
نجیبالله سدید آگاه مسایل مدیریت آب به طلوعنیوز گفت: «آمو دریا وقتی تخریبات را شروع کرد که سواحل کشورهای آسیای میانه محافظت شدند و آنها به صورت یکجانبه سواحل خود را تحکیم کردند و سواحل ضعیف افغانستان تخریب شد. سالانه تخریبها به حدی زیاد است که بعضی ولسوالیها از جمله ولسوالیهای قرقین و خم آب شاید تا ده سال آینده دیگر وجود نداشته باشد.»
خانجان الکوزی عضو هیأت رهبری اتاق تجارت و سرمایهگذاری گفت: «مثلی که کانال قوشتیپه برای مردم افغانستان اهمیت دارد، و تاثیر مثبت بر اقتصاد دارد، تمام تحکیمات دریای آمور از شروع تا آخر، بسیار ضرور است.
به تاریخ ششم ماه اسد سال روان خورشیدی، هیأتهای امارت اسلامی و ازبیکستان به رهبری عطاءالله عمری وزیر زراعت، آبیاری و مالداری و شوکت همرایوف وزیر آب ازبیکستان از ساحات تخریب شده اطراف دریای آمو در ولایت بلخ بازدید کرده و بر جلوگیری از تخریبات بیشتر تاکید کردند.
دیدگاه تان در این باره