امارت اسلامی از پذیرفته شدن کاردار اش در قزاقستان بهعنوان یک «پیشرفت خوب سیاسی» یاد کرده و از این اقدام آستانه ستایش کرده است.
وزارت خارجه قزاقستان روز پنجشنبه اعلام کرد که محمد رحمان رحمانی را به عنوان کاردار امارت اسلامی در این کشور پذیرفته است.
در بخشی از خبرنامه وزارت خارجه قزاقستان آمده است: «جمهوری قزاقستان با هدف مهم گسترش همکاریهای تجاری، اقتصادی و بشردوستانه قزاقستان و افغانستان، محمد رحمان رحمانی را به عنوان نماینده قابل اعتماد افغانستان در جمهوری قزاقستان تایید کرده است.»
حمدالله فطرت معاون سخنگوی امارت اسلامی در این باره گفته است: «دیپلمات امارت اسلامی مولوی محمد رحمان رحمانی را به حیث کاردار سفارت افغانستان پذیرفتهاند که پیشرفت خوبی در میدان سیاست میان دو کشور است.»
روز پیش وزارت خارجه امارات متحده عربی نیز اعتبارنامه بدرالدین حقانی را به حیث سفیر امارت اسلامی پذیرفت. بدرالدین حقانی دومین سفیر امارت اسلامی پس از بلال کریمی سفیر امارت اسلامی در بیجینگ است، که اعتبارنامه اش پذیرفته شده است.
اما پذیرش سفیران امارت اسلامی از سوی کشورها، چه نقضی بر روابط کابل و جهان دارد؟
معین گل سمکنی آگاه مسایل سیاسی به طلوعنیوز گفت: «پذیرفته شدن نماینده سفارت افغانستان در قزاقستان و امارات متحده عربی، به معنای تامین روابط دیپلماتیک با کشورهای منطقه است که به نفع مردم میباشد. ما ضرورت داریم که با کشورهای آسیایی در ارتباط باشیم.»
مقدم امین آگاه دیگر مسایل سیاسی گفت: «از لحاظ حقوقی، روابط با کشورهای منطقه حدودا پا برجاست اما روابط استراتیژیک هنوز تابع یک سلسله معیارهای است که باید بر آنها تمرکز صورت بگیرد که امارت اسلامی باید در این رابطه نسبت به دیگر کشورها پیش قدم باشد.»
هرچند که امارت اسلامی از سوی هیچ کشوری به رسمیت شناخته نشده؛ اما در جریان سه سال پسین، بنا بر گفتههای معاون سیاسی ریاستالوزرا، امارت اسلامی در بیش از ۳۵ کشور نمایندگیهایش را فعال ساخته است.
دیدگاه تان در این باره