شماری از زنان تجارتپیشه در نیمروز، از مسوولان در حکومت سرپرست می خواهند تا در توزیع جواز کار و فراهم ساختن بازار فروش تولیداتشان با آنان همکاری کنند.
اتاق تجارت و صنایع زنان در نیمروز میگوید که در ماههای پسین، فعالیت زنان تجارتپیشه در این ولایت، افزایش یافته و نیاز به پشتیبانی دارند.
فضل محمد فاضل رییس صنعت و تجارت نیمروز گفت: «در این مدت بعضی کارگاهها که جواز گرفتند، یک تعداد هم در حال گرفتن جواز هستند و عریضه کردند، ما با آنها همکاری کردیم و هر قدر که بتوانیم با آنها کمک میکنیم»
ملالی محمدی یکی از زنان تجارتپیشه در این ولایت است، دو سال میشود که کارگاهی را در شهر زرنج فعال کرده است.
او در این مدت ۳۵ زن دیگر را در بخش تولید و سایل بازی کودکان آموزش داده است.
این زن تجارتپیشه میگوید که به علت نبود بازار مناسب، درآمد خود را از دست داده و خواهان پشتیبانی، از سوی مسوولان در حکومت سرپرست است.
ملالی محمدی مالک کارگاه گفت: «ما از حکومت می خواهیم که خانمها باید حمایت شود. در همین بخش یک نو آوری است. در ولایتهای دیگر نیز با ما همکاری شود. بودیجه ما کم است مثلا مواد خام، چرخ معیاری.»
ثریا کار آموز چنین گفت: «ما از دولت ما میخواهیم ما را حمایت کنند. در این کارگاه زنان دیگر نیز هستند، نیازمند هستند و باید آنها حمایت شود.»
بر بنیاد آمارهای اتاق تجارت و صنایع این ولایت، بیشتر از یک هزار زن و دختر در این ولایت، سرگرم فعالیتهای بازرگانی هستند.
پلوشه شمس رییس اتاق صنایع و تجارت زنان نیمروز گفت: «به ۳۰ هزار که یک خواهر ما بخواهد جواز بگیرد، باید به کابل برود ۵۰ یا ۶۰ هزار مصرف آن میشود. یک زن اگر ۶۰ یا ۷۰ هزار داشته باشد، کارهای کوچک را نه بلکه کارهای کلان را آغاز میکند. بخشهای تولیدی هم به روی آنها بسته است و برایشان محدودیت وجود دارد. در ریاست کار و امور اجتماعی ولایت نیمروز بخش تولیدی آن بند است و فکر میکنم این محدودیت صرف در نیمروز است و خواهش من از مسولان این است که این محدویتها را رفع کنند تا زنان بتواند در بخش تولیدی یا آموزشی به صورت آزاد کار کند.»
شاهگل گلزاده تجارتپیشه گفت: «از مقامها می خواهم از این کارگاه حمایت و پشتیبانی کند تا این که تولیدات ما به ولایتهای دیگر نیز برود.»
مسوولان محلی در نیمروز میگویند که از فعالیتهای تجاری زنان در این ولایت، پشتیبانی میکنند.
به گفته آنان، گرفتن جواز کار از سوی این بانوان متشبث، یک امر ضروری است و بدون جواز، اجازه فعالیت برایشان داده نمی شود.
عمر زبیر رییس کار و امور اجتماعی نیمروز گفت: «کسی که کارگاه ایجاد میکند، ما به آنها جواز میدهیم. اول از وزارت جواز میگیرد، بعد این جا میآید و کارگاه خود را به شکل قانونی باز و کار خود را آغاز میکند.»
در سه سال پسین فعالیتهای بازرگانی بانوان در نیمروز، به گونه چشمگیری افزایش یافته است.
این زنان با فعال کردن کارگاههای ساختههای دستی، به صدها زن و دختر دیگر، فرصت کار و درآمد را فراهم کردهاند.
دیدگاه تان در این باره