ششمین نشست مشورتی فارمت مسکو فردا (جمعه) با حضور نمایندگان ده کشور همسایه و منطقه از جمله چین، ایران و پاکستان در مسکو برگزار میشود.
وزارت خارجه روسیه گفته است که بخش اصلی نشست پشت درهای بسته برگزار خواهد شد و اولویت در این نشست؛ تقویت روند «آشتی ملی» در افغانستان و گسترش تعامل کشورهای منطقه با حکومت سرپرست و پیکار با هراسافگنی و مواد مخدر است.
ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه درباره این نشست گفته است: «بخش اصلی نشست پشت درهای بسته برگزار خواهد شد. در ابتدا وزیر امور خارجه روسیه سخنرانی خواهد کرد. اولویت ششمین نشست فارمت مسکو؛ تقویت روند آشتی ملی در افغانستان و گسترش تعامل کشورهای منطقه با حکومت سرپرست در بخشهای سیاسی، اقتصادی و پیکار با هراسافگنی و مواد مخدر است.»
سخنگوی وزارت خارجه روسیه همچنان افزوده که قرار است در حاشیه این نشست، وزیر خارجه روسیه با امیرخان متقی پیرامون موضوعات کلیدی از جمله همکاری دوجانبه بین مسکو و کابل گفتوگو کند و در پایان این نشست؛ بیانیه مشترکی نیز صادر میشود.
در همین حال کرن دیکر کاردار سفارت امریکا برای افغانستان که مسوولیت پیشبرد سیاستهای خارجی ایالات متحده در قبال افغانستان را عهده دار شده؛ در نشستی با خبرنگاران گفته است که نماینده امریکا در نشست فارمت مسکو اشتراک نمیکند.
خانم زاخارووا افزوده است: «بر بنیاد نتایج بدست آمده، قرار است بیانیه مشترکی نیز صادر شود. وزیر خارجه روسیه در حاشیه این نشست با همتای افغان خود در مورد موضوعات کلیدی همکاری دوجانبه بین مسکو و کابل گفتوگو خواهد کرد.»
حمدالله فطرت معاون سخنگوی امارت اسلامی نیز با ابراز خوشبینی از برگزاری نشست فارمت مسکو گفته است که این نشست یک فرصت خوب از بهر گسترش روابط امارت اسلامی با کشورهای همسایه و منطقه است.
آقای فطرت درباره این نشست بیشتر افزود: «این [نشست فارمت مسکو] را یک پیشرفت خوب میدانیم. ما باز هم تاکید بر این میکنیم که کشورهای منطقه در پشتیبانی افغانستان نقش خوبی دارند و به این گونه، رفاه اقتصادی و ثبات در منطقه میتواند تامین شود.»
هیواد زازی آگاه مسایل سیاسی به طلوعنیوز گفت: «تشویشهایی که ما با برخی از کشورها داریم و در این نشست اشتراک دارند، صحبت شود و در بخش امنیتی مشکلات خود را با آنها شریک کنیم.»
این در حالیست که شرکت کنندگان در اعلامیه پایانی پنجمین نشست مشورتی فارمت مسکو بر تشکیل حکومت فراگیر، پیکار در برابر گروههای هراسافگن، حرمت گزاردن به حقوق بشر بهویژه حق کار و آموزش زنان در افغانستان تاکید ورزیده بودند.
دیدگاه تان در این باره