دفتر هماهنگکننده کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) از تشکیل یک تیم کاری برای ارزیابی خشکسالی در افغانستان خبر داده است.
هیأت این دفتر در دیدار با سرپرست اداره ملی آمادگی مبارزه با حوادث اعلام کرده که در صورت شناسایی علایم خشکسالی از سوی این تیم، ۱۰ میلیون دالر برای مدیریت این وضعیت تخصیص داده خواهد شد.
این تیم کاری متشکل از سازمان خوراک و کشاورزی ملل متحد، سازمان بینالمللی مهاجرت، یونیسف و فدراسیون صلیب سرخ برای ارزیابی وضعیت خشکسالی در افغانستان است.
جانان سایق سخنگوی اداره ملی آمادگی مبارزه با حوادث اظهار داشت: «از سوی اوچا یک تیم تعیین شده که هرگاه آنان با علایم خشکسالی روبهرو شوند یا این علایم در افغانستان تثبیت شود، ۱۰ میلیون دالر برای تأمین بذر اصلاحشده برای کشاورزان و دامها در افغانستان مصرف خواهند کرد.»
در همین حال، صندوق نجات کودکان اعلام کرده است که برای اجرای طرح کمکهای زمستانی خود در افغانستان با کمبود ۴.۲ میلیون دالر مواجه است.
بر اساس این طرح، خدمات بهداشتی، آموزشی و کمک نقدی برای گرمکردن خانهها در زمستان به ۱۸ هزار خانواده ارایه خواهد شد.
سید فاروق باشنده کابل گفت: «روزانه ۸۰ الی ۱۰۰ افغانی درآمد دارم. من همراه هشت نفر اعضای خانواده چگونه زندگی کنم؟ آرد بگیرم، روغن میماند؛ روغن بگیرم، آرد چه کنم؟ کرایه خانه بدهم یا مواد خوراکی تهیه کنم؟»
محمد آغا باشنده دیگر کابل افزود: «ما روزانه ۱۰۰ افغانی درآمد داریم. اگر مواد خوراکی بخریم، کافی نیست و اگر برای سایر نیازها هزینه کنیم، مواد خوراکی کم میآید. ما از حکومت تقاضا داریم که با ما همکاری کند.»
وزارت اقتصاد افغانستان اعلام کرده که این کشور از بحرانهایی چون خشکسالیهای اخیر و سیلابها متأثر شده و برای مقابله با این مشکلات، نیاز به همکاری جهانی دارد.
عبدالرحمن حبیب سخنگوی وزارت اقتصاد گفت: «ما خواهان همکاری در بخشهای عامالمنفعه و زیربنایی هستیم؛ چون نیاز داریم سرکها، پلها، مکتب ساخته شوند. و از تخریب اراضی کشاورزی جلوگیری شود.»
پیش از این، برنامه جهانی خوراک و سازمان خوراک و کشاورزی سازمان ملل متحد از افزایش ناامنی غذایی در ۲۲ کشور، از جمله افغانستان، خبر دادهبودند. بر اساس گزارش مشترک این نهادها، درگیریها، بحران اقلیمی و فشارهای اقتصادی در ماههای آینده میلیونها نفر را در شرایط بحرانی قرار خواهد داد.
دیدگاه تان در این باره