بانک جهانی بار دیگر اعلام کرده که افغانستان با بحران شدید امنیت غذایی روبهرو است.
بر اساس گزارش جدید این بانک، ۱۲.۶ میلیون نفر در افغانستان با ناامنی غذایی دست و پنجه نرم میکنند و نزدیک به سه میلیون نفر در آستانه قحطی قرار دارند.
در این گزارش آمده است: «افغانستان با یک بحران شدید امنیت غذایی روبهرو است و نزدیک به یک سوم جمعیت ۱۲.۶ میلیون نفر با ناامنی غذایی مواجه هستند و ۲.۹ میلیون نفر در آستانه قحطی قرار دارند. بیثباتی اقتصادی، تغییرات آب و هوایی و اختلال در بهرهبرداری کشاورزی، افغانستان را در تأمین نیازهای اساسی دچار مشکل کرده است.»
بانک جهانی همچنین افزوده است که تغییرات اقلیمی یکی از محرکهای اصلی ناامنی غذایی در افغانستان است که به طور قابل توجهی بر اقتصاد کشاورزی، که خود تحت تأثیر جنگ قرار دارد، تأثیر میگذارد.
عنایتالله کشاورز گفت: «هر سال حاصلات ما تخریب میشود و حتی خانههای ما ویران میگردد. از نهادها و حکومت میخواهیم که با ما کمک و همکاری کنند.»
فقر و بیکاری از جمله عوامل اصلی نبود امنیت غذایی در افغانستان به شمار میروند که به دلیل چالشهای اقتصادی، تغییرات اقلیمی و درگیریهای چندینساله به وجود آمدهاند.
داود باشنده کابل گفت: «شش نفر اعضای فامیلام است. روزانه میروم و تا بیگاه ۳۰، ۴۰ یا ۵۰ کار میکنم. خرج خانه تأمین میشود؛ اما به دلیل مشکلات، هیچ روزی نیست که به راحتی بگذرد.»
با این حال، وزارت اقتصاد با تأکید بر تداوم کمکهای بشری در افغانستان میگوید که امارت اسلامی برنامههای مختلفی برای کاهش ناامنی غذایی در این کشور دارد.
عبداللطیف نظری معین مسلکی وزارت اقتصاد گفت: «امارت اسلامی برای کاهش ناامنی غذایی و ایجاد اشتغال، پروژههای کلان اقتصادی را در دست دارد. در عین حال، از جامعه بینالملل و نهادهای امدادی میخواهیم که به مردم افغانستان برای کاهش فقر و ناامنی غذایی کمک کنند.»
نگرانیها از وضعیت امنیت غذایی در افغانستان در حالی افزایش یافته است که پس از فرمان رییسجمهور امریکا در خصوص تعلیق کمکهای خارجی این کشور، حدود ۵۰ نهاد بینالمللی که بیشتر در بخشهای بشردوستانه در افغانستان فعالیت میکردند، متوقف شدهاند.
دیدگاه تان در این باره