دولت امریکا تصمیم گرفته است که دفتر جابهجایی افغانها (CARE) را تا ماه اپریل امسال تعطیل کند؛ تصمیمی که اگر عملی شود، ۲۰۰هزار افغان فرصت رفتن به ایالات متحده را از دست میدهند.
این تصمیم شامل اعضای خانواده کارکنان نظامی افغان-امریکایی و هزاران افغان دیگر است که برای دولت امریکا در دو دهه پسین کار کردهاند.
رویترز در این باره نوشته است: «وندایور بنیانگذار ایتلاف اصلی کهنهسربازان و گروههای مدافع و سایرین که اسکان مجدد را با دولت ایالات متحده هماهنگ میکنند، گفتند که تعطیلی دایمی عملیات کییر و برنامهای تحت نظارت آن قرار دارد، میتواند تا حدود ۲۰۰ هزار افغان را بدون مسیرهای ورود به ایالات متحده رها کند. این شامل حدود ۱۱۰هزار افغان در افغانستان است که درخواستهای ایآیوی دارند و وضعیت پناهندگی آنها در حال بررسی است و حدود ۴۰هزار نفر دیگر که برای پرواز به دوحه و تیرانا قبل از سفر به ایالات متحده بررسی و تایید شدهاند و تخمین زده میشود که حدود ۵۰هزار افغان دیگر در نزدیک به ۹۰ کشور مختلف – تقریباً نیمی از آنها در پاکستان – گرفتار ماندهاند، در حالی که برای اسکان مجدد در امریکا تأیید شدهاند.»
یکی دارندگان پرونده مهاجرتی امریکا به طلوعنیوز گفته است: «از دیروز به این طرف نگرانی تازه مبنی بر لغو اداره اسکان مجدد که برای پناهجویان افغانستان کار در امریکا میکرد به وجود آمده که این تصمیم ما را سخت نگران ساخته.»
دفتر جابهجایی افغانها در امریکا که در پی خروج از افغانستان در ۲۰۲۱ بنیاد نهاده شد، تاکنون به جابهجایی ۱۱۸هزار نفر کمک کرده است. در حال حاضر، هزاران افغان در مراکز پردازش در قطر و آلبانیا منتظر انتقال به امریکا هستند.
در سویی دیگر برخی سیاستمداران اپوزیسیون در آلمان خواستار گفتوگو با امارت اسلامی از بهر ممکن ساختن اخراج پناهجویان شدهاند. برخی رسانههای آلمانی به نقل از سخنگوی وزارت خارجه این کشور گزارش دادهاند که مذاکرات با حکومت سرپرست افغانستان در این زمینه وجود دارد.
اما امارت اسلامی تا کنون در این باره چیزی نگفته است.
علیرضا کریمی مهاجر افغان در آلمان گفت: «درخواست سیاستمداران آلمانی برای اخراج گسترده مهاجرین به افغانستان نگران کننده و غیرمنصفانه است. همه مهاجرین مجرم نیستند و نباید قربانی رقابتهای سیاسی و انتخاباتی شوند. امنیت و کرامت انسانی باید فدای سیاستهای داخلی نشود. آلمان باید به اصول حقوق بشری پایدار بماند.»
بستن دفتر انتقال و اسکان مجدد به معنای مسدود شدن مسیر جابهجایی برای ۲۰۰ هزار افغان است که برای دریافت ویزا یا وضعیت پناهندگی تایید شدهاند. این تصمیم ممکن است تأثیرات منفی بزرگی بر روابط امریکا با متحدان افغان و اعتبار آن در حمایت از حقوق بشر داشته باشد.
دیدگاه تان در این باره