وزارت داخله پاکستان از تمامی "اتباع خارجی غیرقانونی" و دارندگان کارت شهروندی افغان یا ایسیسی خواسته است که تا پیش از ۳۱ مارچ سال جاری، این کشور را ترک کنند.
وزارت داخله پاکستان همچنان هشدار داده که اگر شهروندان خارجی این کشور را ترک نکنند، روند اخراج آنها از اول ماه اپریل سال جاری آغاز خواهد شد.
این درخواست در حالی مطرح شده که در ماههای اخیر اخراج مهاجران افغان از پاکستان افزایش یافته و روابط کابل واسلامآباد نیز به شدت تیرهتر شده است.
در خبرنامه وزارت داخله پاکستان آمده است: «به تمام اتباع خارجی غیرقانونی و دارندگان کارتهای (ACC) توصیه میشود که تا قبل از ۳۱ مارچ ۲۰۲۵ بهطور داوطلبانه پاکستان را ترک کنند؛ در غیر این صورت، روند اخراج آنها از اول اپریل ۲۰۲۵ آغاز خواهد شد.»
این در حالیست بسیاری از مهاجران افغان در پاکستان با مشکلاتی همچون نداشتن مدرک قانونی، محدودیت در کار و تحصیل، بازداشتهای ناگهانی و اخراج روبهرو هستند.
ملک مجاهد یکی از مهاجران افغان در پاکستان درباره مشکلات شان به طلوعنیوز گفت: « در اینجا کار و بار شان است و زمینه کار در آنجا برابر نیست. در طرف دیگر وقتی مهاجران اخراج میشوند، روند آموزش فرزندان شان در مکتب نیز آسیب میبیند.»
موسوم یکی دیگر از مهاجران افغان در پاکستان به طلوعنیوز گفته است: «حکومت اعلام کرده که پس از ۳۱ مارچ اخراج را آغاز میکنند، بهشمول دارندگان کارتهای ایسیسی، باید این عملیات اخراج را شروع نکنند چون افغانها با مشکلات جدی روبهرو میشوند.»
همزمان سرقونسل امارت اسلامی در پاکستان از رهایی دوازده مهاجر افغان از زندانهای ایالت سند خبر داده و افزوده است که آزادشدگان از طریق گذرگاه سپینبولدک به افغانستان منتقل شدهاند.
عبدالجبار تخاری سرقونسل امارت اسلامی در پاکستان گفت: «دوازده تن از محبوسین افغان از زندانهای مختلف ایالت سند بر اثر کوششهای قونسلگری امارت اسلامی رها گردیده و با هزینه امارت اسلامی از راه چمن وارد افغانستان شدند.»
بر بنیاد آمارها، در دو ماه گذشته سال روان میلادی بیش از ششهزار خانواده مهاجر از کشورهای پاکستان، ایران و ترکیه به کشور بازگشتهاند.
عبدالمطلب حقانی سخنگوی وزارت مهاجران و عودت کنندگان درباره آمار بازگشت خانوادهها گفت: « در دو ماه سال روان میلادی یعنی جنوری و فبروری، بیش از شش هزار خانواده از کشورهای همسایه به کشور خود بازگشتهاند.»
گفتنیست، مهاجرانی که به افغانستان بازمیگردند، خانه و شغل خود را در کشورهای میزبان از دست داده و در افغانستان نیز با چالشهایی همانند نبود سرپناه و بیکاری روبهرو میشوند.
دیدگاه تان در این باره