شان واندایور رییس سازمان پشتیبان انتقال افغانها به امریکا میگوید که گفتههای اخیر سخنگوی وزارت خارجه امریکا درباره انتقال افغانهای همکار با نیروهای امریکایی، ناروشن است.
رییس سازمان پشتیبان انتقال افغانها به امریکا افزوده که وزارت خارجه باید روشن بسازد که همکاران پیشین ارتش امریکا در افغانستان شامل فهرست ممنوعیت سفر شهروندان افغانستان و چندین کشور دیگر به امریکا هستند یا خیر.
شان واندایور گفته است: «ما با تاکید توصیه میکنیم که این برداشت را بهعنوان حقیقت کامل در نظر نگیرید. ما میدانیم که فهرستی شامل ۴۱ تا ۴۳ کشور وجود دارد که اتباع آنها حتی اگر ویزای معتبر امریکا یا احتمالان گرین کارت هم داشته باشند، ممکن است اجازه ورود به ایالات متحده را نداشته باشند.»
روز پیش سخنگوی وزارت خارجه امریکا گفت که هیچ فهرستی را از بهر ممنوعیت سفر افغانهای همکار با امریکاییها دریافت نکردهاند.
همزمان با این یک عضو ارشد کمیته روابط خارجی مجلس سنای ایالات متحده در نامهای به وزیر خارجه امریکا، تاکید به انتقال افغانهایی کرده که در کنار نیروهای امریکایی بودهاند.
جین شاهین عضو ارشد کمیته روابط خارجی مجلس سنای ایالات متحده گفته است: «با احترام از شما میخواهم که به حمایت دیرینه از این افراد ادامه دهید و اقدامات لازم را برای رفع محدودیتهای جلوگیری از سفر متقاضیان و دارندگان اسآیوی افغان به ایالات متحده انجام دهید. ورود آنها به ایالات متحده نه تنها یک مسوولیت اخلاقی بل یک اولویت امنیت ملی است که ما در سختترین لحظات بر تعهدات خود میایستیم.»
همزمان شماری از دارندگان پروندهای مهاجرتی ایالات متحده نیز نگران آینده شان اند.
علیرضا کریمی فعال عرصه حقوق مهاجران به طلوعنیوز گفت: «روند کندی پذیرش این افراد، نهتنها زندگی آنان را به خطر میاندازد؛ بل اعتبار و تعهدات اخلاقی امریکا را نیز زیر سوال میبرد. واشنگتن هرچه سریعتر باید روند انتقال این مهاجران را سرعت ببخشد؛ زیرا ادامه این روند پیامدهای جدی انسانی و بحران دیپلماتیک گستردهیی خواهد داشت.»
تمی بروس سخنگوی وزارت خارجه امریکا روز دوشنبه در یک نشست خبری اعلام کرد که هیچ فهرست منع سفر شهروندان برخی کشورها به امریکا وجود ندارد. او همچنان تاکید کرد که همانند دولت پیشین، دولت ترمپ نیز متعهد به انتقال و اسکان همکاران افغان سابق ارتش و دولت امریکا است.
دیدگاه تان در این باره