ریاست کار و امور اجتماعی هرات میگوید که برای ۵۰۰ معتاد در حال درمان در این ولایت، فرصتهای آموزش فن و حرفه را فراهم کرده است.
این افراد در پنج رشته تخصصی آموزش میبینند تا پس از ترک اعتیاد، شغلی پایدار داشته باشند و به زندگی عادی بازگردند.
پرویز محمدی نماینده ریاست کار و امور اجتماعی هرات گفت: «این افراد در پنج حرفه شامل ترمیم لوازم منزل، کیفدوزی، خیاطی، کفاشی و برق ساختمان آموزش میبینند. مجموعاً ۱۰ صنف آموزشی ایجاد شده است و هر حرفه دو صنف دارد که در هر صنف، ۵۰ نفر از بهبودیافتگان تحت آموزش قرار میگیرند.»
برخی از این کارآموزان از حکومت سرپرست میخواهند که پس از پایان دوره آموزشی، زمینه اشتغال آنها را فراهم کند.
محمد یکی از کارآموزان به خبرنگار طلوعنیوز گفت: «اینجا مهارت یاد میگیریم و امیدواریم که با دست پر به خانههای خود بازگردیم.»
ارسلان کارآموز دیگر میگوید: «وقتی از اینجا بیرون برویم، هم یک مهارت داریم و هم دیگر به دنبال مواد مخدر نخواهیم رفت.»
فریدون، که در دوره خیاطی شرکت کرده گفت: «مهارت خیاطی که اینجا یاد میگیرم، هم مرا از مواد مخدر دور میسازد و هم کمک میکند که به خانه و زندگی خود برگردم.»
توریالی، که پس از ۱۲ سال مصرف مواد مخدر، اکنون به دنبال یادگیری یک حرفه است، در بخش ترمیم لوازم برقی آموزش میبیند.
او که ۳۴ سال سن دارد گفت: «این حرفهای که یاد میگیرم، وقتی از اینجا بیرون بروم، آن را ادامه خواهم داد. از مسوولان میخواهم که وعدههای خود را عملی کنند تا بتوانیم کار کنیم.»
مهارتآموزی به این جوانان امید بازگشت به زندگی بهتر و فاصله گرفتن از مواد مخدر را افزایش داده است. آنها تلاش میکنند که به زندگی پیش از اعتیاد خود بازگردند.
عبدالرحیم سعیدی آموزگار دراینباره گفت: «این افراد از نظر جامعه دور ماندهاند؛ اما علاقه زیادی به یادگیری مهارت دارند و تلاش میکنند که به عزت و شخصیت گذشته خود بازگردند.»
در حال حاضر، نزدیک به چهار هزار نفر در شفاخانه ویژه درمان معتادان در هرات تحت درمان قرار دارند. بیکاری و مشکلات اقتصادی از عوامل اصلی گرایش این افراد به مواد مخدر عنوان شده است.
دیدگاه تان در این باره