دولت پاکستان بار دیگر ادعا کرده است که گروههای هراسافگن در خاک افغانستان حضور دارند و از امارت اسلامی خواسته تا در برابر این گروهها اقدامهای جدی و عملی انجام دهد.
شفقت علی خان سخنگوی وزارت خارجه پاکستان، گفته است که حکومت سرپرست افغانستان باید مطابق تعهدات بینالمللی خود، در جهت از بین بردن زیرساختها و فعالیتهای این گروهها گام بردارد.
او افزود: «در واقع، تهدیدهای هراسافگنانه از سوی گروههایی مانند بیالای (BLA)، تحریک طالبان پاکستان (TTP) و شاخه خراسان داعش (ISKP)، مهمترین نگرانی ماست. ما از حکومت افغانستان میخواهیم که اقدامهای ملموس و قابل راستیآزمایی در برابر این گروهها انجام دهد و به تعهدات بینالمللی خود برای مبارزه با تروریسم در خاک خود عمل کند.»
معینگل سمکنی آگاه مسایل سیاسی، در این باره میگوید: «پاکستان از گذشته برنامههایی برای بیثباتسازی منطقه داشته و حالا هم میخواهد با برجستهسازی تهدیدها، توجه جامعه جهانی را جلب کند. اما ممکن است این وضعیت دامنگیر خودشان شود.»
تنشها میان کابل و اسلامآباد در ماههای اخیر افزایش یافته و این مساله اکنون به موضوعی مهم برای کشورهای منطقه، از جمله روسیه، تبدیل شده است.
پیشتر سفیر روسیه در پاکستان اعلام کرده بود که در صورت توافق دو کشور، مسکو آماده است تا از طریق نشست فارمت مسکو در حل اختلافها میان کابل و اسلامآباد نقش میانجیگرانه ایفا کند.
سلیم پیگیر آگاه سیاسی گفت: «روسیه روابط خوبی با امارت اسلامی و پاکستان دارد و اگر دو طرف بخواهند، مسکو میتواند میانجی مؤثری میان آنها باشد.»
در واکنش به این اتهامها، امارت اسلامی همواره ادعاهای پاکستان را بیاساس خوانده و تاکید کرده است که تامین امنیت پاکستان، مسوولیت افغانستان نیست.
ذبیحالله مجاهد سخنگوی امارت اسلامی در این باره گفت: «ناامنی در پاکستان موضوع تازهای نیست. این مشکل از سال ۲۰۰۳ تاکنون ادامه دارد. بلوچهای پاکستان سالهاست که علیه دولت این کشور در تقابلاند.»
تنشها میان افغانستان و پاکستان سالهاست که ادامه دارد و تا کنون راهحل پایداری برای آن پیدا نشده است. این اختلافها در مواردی حتی به حملههای نظامی پاکستان بر خاک افغانستان نیز منجر شده است.
دیدگاه تان در این باره