سیما باهوس رییس بخش زنان سازمان ملل متحد در واکنش به ادامه ممنوعیت آموزش دختران بالاتر از صنف ششم در افغانستان، این روند را نقض حق آموزش دختران افغان خوانده است.
خانم باهوس تاکید ورزیده است که دختران در افغانستان باید به مکتب بر بگردند و به حق آموزش خود برسند.
رییس بخش زنان سازمان ملل متحد گفته است: «با آغاز سال تحصیلی جدید در افغانستان، درهای مدارس همچنان برای هزاران دختر، برای سومین سال متوالی بسته مانده است. این نقض حق آموزش آنها، نسلها را تحت تاثیر قرار خواهد داد. دختران باید به مکتب بازگردند و حقوق اساسی آنها باید بدون تاخیر احیا شود.»
بهشته، دانشآموز به طلوعنیوز گفت: «پیشرفت افغانستان وابسته به درس خواندن و پیشرفت طبقه ذکور و اناث است؛ یعنی دختران و پسران. خواست من از حکومت اسلامی این است که هرچه زودتر دروازه مکتبها و دانشگاه را به روی دختران باز کند تا ما بتوانیم کشور پیشرفته و با فرهنگ داشته باشیم.»
از سوییهم استفان دوجاریک سخنگوی دبیرکل ملل متحد در یک نشست خبری گفته است که تا سال ۲۰۳۰ بیش از چهار میلیون دختر از آموزش در افغانستان محروم خواهند شد. به باور آقای دوجاریک، افغانستان نمیتواند نیمی از نفوس خود را با وجود این ممنوعیتها، عقب بگذارد.
بنا بر سخنان استفان دوجاریک، یونیسف در افغانستان به بیش از ۴۴۰هزار کودک زمینه آموزش فراهم کرده است که ۶۴ درصد آنان را دختران میسازند.
سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد افزود: «افغانستان نمیتواند نيمی از جمعیت اش را با وجود ممنوعیت عقب بگذارد. یونیسف دسترسی به آموزش را برای تقریباً ۴۴۵هزار کودک از طریق یادگیری مبتنی بر جامعه فراهم ساخته است که ۶۴ درصد آنان دختران هستند.»
سلیم پیگیر یکی از آگاهان مسایل سیاسی گفت: «هنوز ما منتظر هستیم که امارت اسلامی افغانستان زمینه را فراهم کند تا دختران افغان هم تعلیم بکنند و هم تحصیل.»
امارت اسلامی تا اکنون به واکنشهایی که همزمان با آغاز سال آموزشی جدید در پیوند به ممنوعیت آموزشی دختران در کشور انجام شده، چیزی نگفته است.
دیدگاه تان در این باره