شورای پناهندگان ناروی در یک اعلامیه گفته است که به علت کاهش شدید بودجه، مجبور شده بخشی از فعالیتهای خود را در افغانستان متوقف ساخته و شماری از دفترهایش را مسدود کند.
این نهاد همچنان گفته که کاهش وسیع کمکهای خارجی منجر به کاهش حضور سازمانهای بشردوستانه در افغانستان میشود و این موضوع، زندگی میلیونها نفر را در این کشور در مسیر خطرناکتری قرار میدهد.
در این اعلامیه آمده است: «مانند بسیاری از سازمانهای بشردوستانه، انآرسی افغانستان مجبور شده است دفاتر خود را در چندین ولایت ببندد و بسیاری از کارمندان متعهد و مسلکی بخش بشردوستانه را اخراج کند که تاثیر نامطلوبی بر امدادگران زن داشته است. این کاهش بودجه عواقب دراز مدت دارد. آنها از جوامعی که دسترسی به کمکهای اولیه را از دست دادهاند تا هزاران کارمند باتجربه افغان که معیشت خود را از دست دادهاند، گسترش مییابد.»
کاهش کمکها از سوی کشورهای امدادی، بهویژه ایالات متحده، بسیاری از نهادهای امدادرسان را با چالشها روبهرو ساخته است.
برخی از آگاهان اقتصادی نیز کاهش فعالیتهای نهادهای امدادرسان را در شرایط کنونی به زیان شهروندان کشور میدانند و تاکید میورزند که باید کشورهای جهان، بهویژه ایالات متحده در بخش بشردوستانه و توسعه به کمک شان ادامه دهند.
شمسالرحمن احمدزی آگاه مسایل اقتصادی گفت: «اگر امریکا اعلام میکند که کمکهایش را به افغانستان متوقف میکند، این اصول و مقررات در تمام جهان است، نهتنها در افغانستان، که کمکها در شرایط سخت باید به همه کشورها ادامه یابد.»
قطبالدین یعقوبی یکی دیگر از آگاهان اقتصادی میگوید: «توقف کمکهای موسسات که در افغانستان کار میکنند، مخصوصا شورای پناهندگان ناروی، میتواند متاسفانه تاثیر منفی بالای افغانستان داشته باشد، مخصوصا زمانی که کشور با انبوهی از مشکلات مثل مهاجرتها، مشکلات اقتصادی و فقر دست گریبان است.»
در همین حال وزارت اقتصاد میگوید که تعلیق کمکهای امریکا، بسیاری از نهادهای امدادرسان را با مشکلات مالی روبهرو ساخته که تاثیر منفی روی اوضاع زندگی شهروندان کشور نیز گذاشته است.
عبدالرحمن حبیب سخنگوی وزارت اقتصاد به طلوعنیوز گفت: «تعلیق کمکهای امریکا شماری از نهادهای امدادرسان را با مشکلات مالی روبهرو ساخته است. هدف کمکهای بشردوستانه در شرایط اضطراری کمک به نیازمندان است و باید در زمینه تهیه مواد خوراکی و بهداشتی به افراد آسیبدیده از حوادث صورت گیرد.»
پیش از این مرکز توسعه جهانی با نشر گزارشی گفته بود که ۳۵ درصد از کل کمکهای خارجی به افغانستان از سوی اداره توسعه بینالمللی ایالات متحده تامین میشد که تعطیلی کمکهای امریکا سبب کاهش ۷ درصدی رشد اقتصادی افغانستان خواهد شد.
دیدگاه تان در این باره