بخش زنان سازمان ملل متحد در یادداشتی در ایکس، محرومیت آموزشی و تحصیلی دختران در افغانستان را «بیعدالتی» خوانده و گفته است که با ادامه این محرومیت، نسلها در این کشور متاثر خواهند شد.
سازمان ملل همچنان نگاشته است که دختران در افغانستان برای سومین سال متوالی نیز از حق تحصیل و آموزش محروم شدهاند و مکتبها در سال نو آموزشی بی حضور آنان، بازگشایی شدهاند.
بخش زنان سازمان ملل تاکید کرده که دختران در افغانستان باید مکتب بروند.
حکمت میرزاده استاد دانشگاه درباره حق آموزش گفت: «با توجه به آنکه تعلیم و تحصیل حق طبیعی انسانی و اسلامی افراد جامعه از جمله زنان و دختران است، نظامهای حاکم هر کشور مسوولیت دارند تا زمینهها و شرایط مناسب و مطابق به پالیسی خویش را برای افراد جامعه، بهشمول زنان و دختران در زمینه تعلیم و تحصیل مساعد بکنند.»
در همین حال برخی از دختران دانشآموز بار دیگر از امارت اسلامی خواستهاند که به تحصیل آنان توجه کند و بگذارد دختران نیز به آموزش شان ادامه دهند.
شیلا یکی از دانشآموزان اینگونه خواست اش را مطرح کرد: «چهار سال از بسته ماندن مکتبها میگذرد و سرنوشت تمام دختران افغان ناروشن است. خواست ما از امارت اسلامی این است که دروازه مکتبها را بهروی همهی دختران باز کند.»
حسنا، دانشآموز دیگر گفت: «آرزوی هر دختر تحصیل و آموختن است. من امیدوار هستم که امارت اسلامی امسال یک تصمیم خوب برای دختران بگیرند تا دختران بتوانند درس بخوانند و در دانشگاهها تحصیل بکنند.»
از سوییهم شماری از فعالان عرصه حقوق زن بار دیگر تاکید ورزیدهاند که برای پیشرفت جامعه و رشد اقتصاد خانوادهها، نیاز است تا زمینه آموزش برای دختران نیز فراهم شود.
تفسیر سیاهپوش فعال عرصه حقوق زن گفت: «وقتی سرنوشت نیم پیکر جامعه نامعلوم باشد، میدانیم که چه پیامدها میداشته باشد. این امر روی روح و روان، روی خانواده و روی اجتماع اثر میگذارد و در نتیجه، هم زنان و دختران و هم جامعه صدمه میبیند.»
روز پیش دفتر هیات معاونت سازمان ملل متحد یا یوناما نیز از ادامه محدودیت بر آموزش دختران، ابراز ناامیدی کرد. یوناما افزود که منع آموزش دختران سبب پیچیده شدن مسایل حقوق بشری، کمکهای بشری و بحرانهای اقتصادی افغانستان میشود.
دیدگاه تان در این باره