ضمیر کابلوف نماینده ویژه روسیه برای افغانستان، میگوید که افغانستان برای مسکو اولویت ندارد؛ اما از نظر موقعیت جغرافیایی و منافع جیوپولیتیکی، اهمیت زیادی دارد.
او در گفتوگو با یک رسانه روسی همچنین تأکید کرده که برقراری روابط عادی با امارت اسلامی به سود روسیه است و باید زمینه قانونی آن فراهم شود.
به گفته کابلوف، حذف نام امارت اسلامی از فهرست گروههای ممنوعه، شرط اصلی برای آغاز همکاریهای رسمی و اقتصادی با افغانستان است.
نماینده ویژه روسیه برای افغانستان در این زمینه گفت: «بدون حذف نام امارت اسلامی از فهرست گروههای ممنوعه روسیه، برقراری روابط رسمی نه تنها میان نهادهای امنیتی، بلکه در بخشهای اقتصادی و تجاری نیز ممکن نخواهد بود.»
سلیم پیگیر آگاه مسایل سیاسی گفت: «روسیه یکی از کشورهای بزرگ از نظر سیاسی، اقتصادی و نظامی در منطقه و جهان است. هرقدر روابط خوبی با روسیه داشته باشیم، به نفع ما خواهد بود. همچنین، در سه سال گذشته، روسیه توانسته روابط خوبی با امارت اسلامی برقرار کند.»
برخی از آگاهان میگویند که روابط با کشورهای منطقه و جهان، بهویژه روسیه، نه تنها در بُعد سیاسی بلکه در حوزه اقتصادی نیز یک ضرورت است و امارت اسلامی باید با حفظ سیاست بیطرفی در این زمینه تلاش کند.
جنت فهیم چکری آگاه مسایل سیاسی گفت: «گسترش روابط سیاسی میان روسیه و افغانستان یک اقدام نیک است. امید میرود در کنار توسعه روابط سیاسی، به فکر گسترش روابط تجاری نیز باشند تا برای مشکلات کنونی افغانستان، که بیشتر جنبه سیاسی و اقتصادی دارد، راهحلی مناسب پیدا شود. همه تلاشها باید بر پایه حفظ سیاست بیطرفی استوار باشد.»
عزیز معارج دیپلومات پیشین گفت: «چه بپذیریم و چه انکار کنیم، افغانستان به دلایل ناشی از سیاستهای داخلی امارت اسلامی یا فشارهای خارجی، در انزوای جهانی قرار گرفته است. این انزوا به نفع افغانستان نیست. بنابراین، هم امارت اسلامی و هم مردم و بازرگانان کشور نیاز به ایجاد روابط دارند، بهویژه اگر این روابط بر پایه منافع ملی با کشورهای همسایه، منطقه و جهان برقرار شود، قطعاً به سود افغانستان خواهد بود.»
این اظهارات در حالی مطرح میشود که پیش از این، امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه، در دیدار با کابلوف در کابل گفته بود که حکومت سرپرست قرار است بهزودی یک دیپلومات در سطح سفیر به مسکو معرفی کند.
دیدگاه تان در این باره