شورای عالی صلح، میگوید که اگر طالبان تفاهم نامۀ صلح را با حکومت امضا کنند، حکومت جدول زمانبندی خروج نیروهای خارجی را از افغانستان آماده خواهد ساخت.
سخن گوی این شور میگوید که حکومت افغانستان در گفت وگو با طالبان هیچ پیش شرطی تعیین نکرده است و نباید طالبان نیز در این مورد پیش شرطی تعیین کنند.
سید احسان طاهری در این باره میگوید: «این کار روشن است که هیچ کسی نمیخواهد که امنیت را خارجیان تأمین کند؛ هنگامیکه صلح به میان آید و طالبان همه خواستههایشان را روی میز گفت وگوها مطرح کنند، بدون شک که جدول زمان بندی خروج نیروهای خارجی هم ساخته خواهد شد.»
همزمان با این، عبدالله عبدالله، رییس اجراییه میگوید که صلح از خواسته های اصلی حکومت و شهروندان کشور است و باید این مهم تأمین شود: «مردم افغانستان ثابت ساخته اند که خواهان صلح در میان خود شان وهمه گروهای درگیر در کشور اند.»
با آنکه تاکنون حکومت افغانستان پیشنهادهای بی پیشینه یی را برای رسیدن به صلح با طالبان مطرح کرده است، اما معاون مجلس نمایندهگان رد این پیشنهادها را به معنای مخالفت طالبان با صلح می داند.
امیرخان یار میگوید: «این یک فرصت خوب است. طالبان هم باید بیایند و به فراخوان صلح پاسخ دهند؛ زیرا این به سود همه است و باید آنان ثابت کنند که صلح میخواهند.»
از سویی هم، شماری از آگاهان میگویند که طالبان باید استقلالیت شان در این روند، نشان بدهند.
خواجه جاوید صدیقی، استاد دانشگاه در این باره میگوید: «شکی در این نیست که طالبان برای روی آوردن به صلح آن گونه هم استقلالیت ندارند و باید حکومت با برخی کشورها هم طوری به تفاهم برسد که یک برنامه کامل فراهم سازد تا همه سود شان را در آن ببینند.»
با آنکه حکومت افغانستان و شورای عالی صلح گفته اند که در انتظار پاسخ طالبان به بسته های پیشنهادی صلح استند، اما تاکنون رهبری طالبان به این پیشنهادها پاسخ روشنی نداده اند.