بربنیاد آمارهاییکه کمیسیون مستقل انتخابات به دست میدهد، در پنج روز گذشته، ۱۱۳هزار نُه صد ۲۴ تن که ۳۷هزار و ۳۵۲تن آنان زنان استند، برای رأی دهی در انتخابات، ثبت نام کرده اند.
معاون عملیاتی این کمیسیون، میگوید که این آمارها را به وسیلۀ تیلفون و یا ایمیل، در آخر هر روز از مرکزها به دست میآورند.
معاذالله دولتی، در این باره میگوید: «این آماری که به کمیسیون میرسد، ما به هدفیکه تعیین کرده بودیم، نخواهیم رسید، اما ما یک برنامه آگاهی دهی بزرگ را آغاز کرده ایم، امیدواریم این آمار در روزهای آینده، بیشتر شود.»
آقای دولتی، میافزاید که تا کنون بانک اطلاعاتی ملی را که باید برای درج آمارهای ثبت نامهای رأی دهندهگان ایجاد میکرد، نساخته اند.
به گفتۀ وی، هفته آینده روند استخدام ۲۰۰صد تن برای ایجاد این بانک اطلاعاتی، نهایی خواهد شد: «چهارصد تن باید برای بخش دیتابیش استخدام کنیم، تا در دو وقت کاری کنند و آمارها و معلومات کتابها را ثبت کنند، دوصد تن آنان هفتۀ آینده روند استخدام شان نهایی میشود و امیدواریم زود تر کار شان را آغاز کنند.»
این وضعیت، با انتقاد نهادهای ناظر بر روند انتخابات به همراه شده است. این نهادها، شیوۀ گردآوری اطلاعات را از سوی کمیسیون معتبر نمیدانند.
فضل احمد معنوی، رییس پیشین کمیسیون مستقل انتخابات در این باره میگوید: «سیستم شان شفاف نیست و آگاهی دهی درست نکرده اند، از همین رو مردم کمتر برای ثبت نام میروند.»
منابعی در کمیسیون مستقل انتخابات میگویند که در بسیاری از مرکزهای ثبت نامها در کابل، روزانه ده تا شصت تن برای ثبت نام، مراجعه میکنند.
اما، این کمیسیون میگوید که تلاش دارند تا از تمامی گزینهها برای آگاهی دهی به مردم برای شرکت در روند ثبت نام، کار بگیرند.
روند ثبت نامهای رأی دهنده گان را تا بیست و دوم ماه ثور در پایتخت و مرکزهای ولایتها ادامه خواهد داشت، اما پس از آن برای دو هفته این روند به ولسوالی آغاز خواهد شد.
کمیسیون مستقل انتخابات، بیست و هشتم ماه میزان را برای برگزاری انتخابات مجلس نمایندهگان و شوراهای ولسوالیها تعیین کرده است.