شماری از بافندهای قالین در بدخشان میگویند که تولید قالین در این ولایت افزایش یافته؛ اما نبود بازار برای فروش، یک چالش جدی است.
آنان از مسوولان در حکومت سرپرست، خواستار بازاریابی برای فروش این تولیدات هستند.
رویا قالینباف گفت: «چالشهای زیادی در این بخش وجود دارد؛ بهطور مثال بازار و دستگاههای شستشو برای قالین وجود ندارد. اگر این مشکلات رفع شود، تولیدات ما به خوبی به فروش میرسد.»
سهیلا قالینباف دیگر در این مورد افزود: «از امارت اسلامی میخواهیم بازاری را ایجاد کند که ما بتوانیم تولیدات خود را در آنجا به فروش برسانیم.»
روآوردن دختران بازمانده از آموزش به بافت قالین، از علتهای بنیادی افزایش تولید این ساخته دستی در بدخشان گفته میشود.
عبدالعلی یفتلی مسوول اتحادیه قالینبافان بدخشان گفت: «دختر خانمهایی که دانشآموز مکتب بودند و در خانه بیکار بودند، مراجعه کردند و کار قالینبافی خیلی رشد کرده است.»
ریاست صنعت و تجارت بدخشان از تلاشها به هدف بازاریابی ساختههای دستی این زنان و ایجاد یک مرکز بازرگانی ویژه زنان در این ولایت اطمینان میدهد.
ثمرالدین رحمانی مدیر امور تشبثات ریاست صنعت و تجارت بدخشان گفت: «وزارت صنعت و تجارت بدخشان روی این موضوع جدی کار میکند که برای قالین بازار و برای تولیدات متشبثین نمایشگاهها را برگزار کند.»
بر بنیاد آمارهای ریاست صنعت و تجارت بدخشان، هماکنون بیش از یک هزار زن در ۱۵ ولسوالی این ولایت، سرگرم کارهای بازرگانی هستند و این روند رو به افزایش است.
دیدگاه تان در این باره