باشندگان ولسوالی ارگون پکتیکا از مسوولان در حکومت سرپرست میخواهند، تا به چالشهای آنان در بخشهای صحت، معارف و مخابرات رسیدگی کنند.
این منطقه پیرکوتی در ولسوالی ارگون ولایت پکتیکا موقعيت دارد و حدود ۳۰ هزار نفر در این منطقه زندگی میکنند. با وجود جمعیت قابل توجه، تنها یک مرکز بهداشتی در پیرکوتی فعال است که از ساعت ۸ صبح تا ۲ بعد از ظهر به باشندگان محل خدمات ارایه می کند.
به گفتهی باشندگان این منطقه، این مرکز بهداشتی در محدوده زمانی محدود خود، پاسخگوی نیازهای پزشکی آنان نیست و نیاز به توسعه خدمات و امکانات بهداشتی بیشتری در این منطقه احساس میشود.
عبدالله صدیقی یکی از باشندگان منطقه گفت: «اینجا حدود سی هزار نفر زندگی میکنند و ما از ارگون بسیار دور هستیم. نبود داکتر زن و متخصص در اینجا، اغلب سبب مرگ مادران و کودکان میشود. کلینیک نیز در یک مکان شخصی فعالیت میکند؛ باید برای این کلینیک یک ساختمان ساخته شود.»
عبدالرحمان یکی دیگر از باشندگان گفت: «ما در زمینه آب آشامیدنی با مشکلات زیادی روبرو هستیم و آب را از مکانهای دور با حیوانات میآوریم، که آن هم آب پاک نیست و کودکان ما را بیمار کرده است.»
سید محمد نیز گفت: «اینجا بیکاری زیاد است و مردم فقیر هستند. باید در اینجا کارهای بازسازی انجام شود تا مردم در آن مشغول کار شوند. از مؤسسات و دولت میخواهیم که چارهای برای ما بیندیشند.»
شماری دیگری از باشندگان این ولسوالی میگویند که در حکومت پیشین کار ساخت و ساز ساختمانهای برخی از مکتبها آغاز شد، اما ناتمام مانده است.
رحیمگل باشنده ولسوالی ارگون گفت: «در زمان جمهوری برای ما ساخت ساختمانهای هفت مکتب منظور شد و کار آن آغاز شد، اما اکنون ناتمام باقی مانده است. بسیاری از این کارها هفتاد تا هشتاد درصد تکمیل شدهاند.»
عبدالحنان باشنده ولسوالی ارگون گفت: «وقتی به کسی زنگ میزنیم، اول که کار نمیکند و بعد اگر به جاهای بلندی بالا برویم تا سیگنال بگیریم، افراد ناشناس وارد تماس ما میشوند. این مشکل بزرگی است. ما میخواهیم خدمات مخابراتی در اینجا معیاری و گسترده شود.»
مسوولان محلی اطمینان میدهند که به چالشهای باشندگان این ولسوالی رسیدگی خواهند کرد.
مخدوم عبدالسلام سعادت معاون والی پکتیکا گفت: «ما برایشان سرکها و کلینیک میسازیم. اگر در پلان خود موفق شویم، در پکتیکا هیچ قریهای باقی نخواهد ماند که کلینیک، سرک و آب آشامیدنی پاک نداشته باشد. این اراده و وعده ما با خدای خود و مردم است، انشاءالله.»
پیش از این، باشندههای مناطق دور دست ولایتهای دیگر کشور نیز از مسوولان خواهان فراهمسازی سهولتها در بخشهای بهداشت، معارف، آب سالم آشامیدنی و خدمات مخابراتی شده بودند.
دیدگاه تان در این باره