شماری از فعالان فرهنگی و باشندگان ولایت غزنی میگویند که بسیاری از آثار تاریخی و باستانی این ولایت بر اثر رویدادهای طبیعی تخریب شده و برخی دیگر نیز در خطر فروریزی قرار دارند.
بالاحصار، یکی از مهمترین اماکن باستانی و تاریخی غزنی با قدمتی بیش از هزار سال است که اکنون در خطر فروپاشی قرار دارد.
شیرین انصاری فعال فرهنگی غزنی گفت: «هر خسارت جایگاه خاص خود را دارد، اما تخریب آثار تاریخی و باستانی ارزشهای تاریخی یک کشور و منطقه را از بین میبرد؛ خسارتهایی که شاید دیگر قابل ترمیم نباشند و پیامدهای جبرانناپذیری داشته باشند.»
شفیعالله غالب فعال فرهنگی دیگر افزود: «اگر به بازسازی آثار تاریخی در ولایت غزنی توجه نشود و این بناها مرمت نگردند، تاثیر بسیار منفی بر صنعت گردشگری خواهد داشت و گردشگران دیگر تمایلی به سفر به غزنی نخواهند داشت.»
شماری از باشندگان ولایت غزنی از بیتوجهی مسوولان به آثار تاریخی این ولایت انتقاد کرده و میگویند که در صورت ادامه این وضعیت، این آثار بهطور کامل نابود خواهند شد.
محمد عابد باشنده غزنی گفت: «بسیاری از اماکن و مناطق تاریخی در غزنی در حال تخریب هستند. اگر مسوولان امارت اسلامی به آنها توجه نکنند، در چند سال آینده این بناها به طور کامل نابود خواهند شد.»
عبدالرازق باشنده دیگر غزنی گفت: «بناهای تاریخی در حال ویرانی هستند و بسیاری از آنها به شدت آسیب دیدهاند. از مسوولان امارت اسلامی میخواهیم که برای حفظ این میراث فرهنگی اقدام کنند.»
مسوولان محلی غزنی میگویند که برنامههایی را برای مرمت و بازسازی آبدههای تاریخی این ولایت آغاز کردهاند.
حمیدالله نثار رییس اطلاعات و فرهنگ غزنی گفت: «ریاست اطلاعات و فرهنگ تمام تلاش خود را به کار گرفته تا از تخریب کامل این بناها جلوگیری کند. بسیاری از این اماکن نیازمند بازسازی اساسی و بودجه کلان هستند. وزارت اطلاعات و فرهنگ و ما در تلاش خواهیم بود که هرچه زودتر اقدامهای لازم را برای بازسازی این آثار انجام دهیم.»
براساس اطلاعات ریاست اطلاعات و فرهنگ غزنی، در دو سال اخیر، کار بازسازی ۱۴ آبده تاریخی با هزینهای بیش از ۲۰۰ هزار دالر امریکایی آغاز شده که برخی از آنها تکمیل شده و بهزودی به بهرهبرداری سپرده خواهند شد.
دیدگاه تان در این باره