در لیسه مسلکی تعلیمات ویژه خوست دهها دانشآموز ناشنوا سرگرم آموزش اند.
شماری از این دانشآموزان میگویند که نبود ساختمان، کتابها و آموزگاران مسلکی از چالشهای جدی آنان بهشمار میرود.
سعدیالرحمان بیست ساله باشنده مرکز ولایت خوست که ناشنواست اول نمره صنف دهم لیسه مسلکی تعلیمات ویژه خوست است.
او و شماری دیگر دانشآموزان این لیسه با زبان اشاروی به نبود ساختمان معیاری برای این لیسه و دیگر امکانات ویژه برای آنان اشاره میکند.
سعدیالرحمان، دانش آموز: «در این مکتب کمپیوتر، انگلیسی، دری، پشتو و دیگر مضامین را فراگرفتهام و دانشام بیشتر شده است.»
فرید الله، دانش آموز دیگر: «خواست ما اینست که برای این مکتب ساختمان ساخته شود، کتابهای مسلکی برای ما داده شود و همچنان تسهیلات ترانسپورت نیز برای ما مهیا شود.»
عباس، یکی دیگر از دانشآموزان: «ما میدان ورزشی نداریم، ساختمان مکتب ما بسیار خراب است و از مسوولان میخواهیم که به مکتب ما ساختمان بسازد تا بهگونه بهتر آموزش بیبنم.»
در حال حاضر، در لیسه تعلیمات مسلکی ویژه خوست ۱۸۰ ناشنوا سرگرم آموزش اند.
با این حال مسوولان اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی خوست میگویند که در صورت رسیدگی به خواستهای این اداره از سوی حکومت سرپرست، افزون بر ناشنوایان به دیگر معلولان نیز زمینه آموزش را فراهم میکنند.
عبدالقدیر صاحبزاده، آمر لیسه تعلیمات مسلکی ویژه خوست: «ما برای لیسه ساختمان نداریم. با امکانات محدود تلاش کردهایم تا شاگردان را جذب کنیم، اما هنوز هم بسیاری از ولسوالیها باقی ماندهاند و همه نمیتوانند به مرکز بیایند. اگر با ما همکاری شود، میتوانیم در ولسوالیها نیز شعبههایی افتتاح کنیم.»
نجیالله احمد، آمر عمومی اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی خوست: «فعلاً تنها ۱۸۰ فرد ناشنوا با ما مصروف تحصیل اند. ما میخواهیم برای نابینایان و دختران ناشنوایی که علاقهمند به تحصیل اند، زمینه آموزش را فراهم کنیم، اما در حال حاضر برایشان جا نداریم. از نهادهای همکار و مقامها در این بخش تقاضای همکاری داریم."
روند آموزش در لیسه تعلیمات مسلکی ويژه خوست به صنف دهم رسیده است او افزون بر ولایت خوست شماری ناشنوایان ولایتهای پکتیا، لوگر و پکتیکا نیز در اینجا آموزش میبینند.
دیدگاه تان در این باره