ریاست ملی تیاتر از حکومت سرپرست میخواهد تا به چالشهای آنان رسیدگی کند.
مسوولان میگویند که فعالیتهای این ریاست بهطور عادی جریان دارد، اما با برخی مشکلات روبهرو هستند.
سید عبدالرووف سادات آمر هماهنگی تیاتر گفت: «پرسنل تیاتر در گذشتهها تقریبا به ۲۰۰ نفر میرسید و از آن زمان به اینطرف کم شده به ۱۷۰ و ۱۵۰ نفر. فعلاً تعداد کارکنان تیاتر در زمان جمهوریت به ۵۰ نفر رسیده بود و حال به ۴۷ نفر کاهش یافته است.»
به گفتهی او، تیاتر کابل ننداری که در زمان امانالله خان و ظاهر شاه دومین تیاتر زیبا در جهان بود، امروز به ویرانه تبدیل شده است و باید مسئولان حکومت سرپرست این مکان را بازسازی کنند.
آمر هماهنگی تیاتر افزود: «ما یک سالن خیلی مقبول داریم که فعلاً به مخروبه تبدیل شده و آن تیاتر کابل ننداری نام دارد که در زمان شاه امانالله و ظاهر شاه بود.»
همزمان با این، شماری از هنرمندان میگویند که در نزدیک به سه سال پسین، یعنی پس از حاکمیت دوباره امارت اسلامی، نزدیک به شصت نمایش را اجرا کردهاند.
عبدالوحید یکی از هنرمندان گفت: «ما کوشش میکنیم به هر نحوی که شده پایه تیاتر را مستحکم نگه داریم و در هر شرایطی کار خود را به شکل عادی ادامه دادیم.»
قربان محمدی، هنرمند دیگر، گفت: «تیاتر برگرفته از مشکلات جامعه است و تبارز میدهد تا دردهای جامعه ترمیم شود.»
شفیقالله دیگر هنرمند تیاتر افزود: «ریاست ملی تیاتر در چوکات وزارت اطلاعات و فرهنگ فعلاً فعالیت میکند و من خودم بیش از ۵۰ الی ۶۰ نمایش را اجرا کردهام.»
تیاتر شاخهای مهم از هنرهای نمایشی است که معمولاً روی صحنه با جست و حرکات تمثیلی و بیان میشود و قدمت تاریخی آن به دوره یونان باختری بر میگردد.
دیدگاه تان در این باره