عارف علوی، رییسجمهور پاکستان میگوید که با برقرار شدن صلح در افغانستان، کالاهای بازرگانی این کشور نیز در کوتاهترین فرصت ممکن از طریق دهلیز اقتصادی چین و پاکستان، به بازارهای چین و کشورهای دیگر صادر خواهند شد.
او افزود که برنامه راه و جادۀ چین و نیز دهلیز اقتصادی چین و پاکستان صلح و ارتباط متقابل جهانی را به ارمغان خواهند آورد.
او میافزاید که این کشور آماده است تا زمینۀ استفاده کشورهای دیگر را از دهلیز اقتصادی چین و پاکستان نیز، فراهم سازد.
او بر این باوراست برای این که منابع نفتو گاز و برق آسیای میانه به چین و کشورهای دیگر از این دهلیز، انتقال یابند، نیاز است تا صلح درافغانستان برقرار شود.
علوی افزود: "پاکستان خودش احساس میکند که یک قطب ژئوپلیتیک و همچنان اقتصادی است. همۀ کالاهای آسیای میانه و همه کالاهای چین از دهلیز اقتصادی چین و پاکستان، صادر و وارد شده میتوانند. افغانستان نیز فرصت دارد تا در کمترین زمان ممکن به آب گرم، کالاهایش را برساند."
درحالی که برخی ازکشورهای غربی برنامۀ کمربند و راه چین را تلاشهای این کشور برای انحصار اقتصادی کشورهای جهان گفتهاند، اما رییسجمهور پاکستان این برنامه را ارمغان آورنده صلح و ارتباط جهانی میداند.
او در این باره میگوید: "به محض اینکه آبادانی افغانستان صورت گیرد، این دهلیز به همۀ کشورهای آسیای میانه و شرکتها برای سرمایه گزاری در خطوط لوله گاز، در خطوط فایبر نوری و در بخش انرژی، جاده و راه آهن دریچهها را، باز خواهد کرد. این تحولات عظیم جهان را بهسمت صلح وعاری از انزوا سوق خواهند داد."
ساخت دهلیز اقتصادی چین و پاکستان در بندر گواه پاکستان بخشی از برنامۀ کمربند و راه چین است.
به تازهگی شماری از رسانهها گزارش دادهاند که ارتش پاکستان مسؤولیت ادارۀ این پروژۀ ۶۰ میلیارد دالری را از نهادهای غیردولتی پاکستان، به دست میگیرد.