خبرگزاری رویترز به روز چهارشنبه (۲۸ اسد) گزارش کرده است که صندوق بین المللی پول دسترسی افغانستان به منابع صندوق بین المللی پول از جمله حدود ۴۰۰ میلیون دلار ذخایر پولی جدید را به دلیل عدم شفافیت دولت این کشور پس از کنترل طالبان بر کابل به حالت تعلیق درآورده است.
این اعلام صندوق بین المللی پول در حالی است که وزارت خزانه داری ایالات متحده که سهم کنترل کننده ای در این صندوق دارد، اطمینان داده است که سهم افغانستان از تخصیص ذخایر حقوق های تسویه ویژه که قرار است روز دوشنبه برنامه ریزی شود، به دست طالبان نخواهد رسید.
سخنگوی صندوق بین المللی پول در بیانیه ای به نقل از رویترز گفت: "در حال حاضر در جامعه بین المللی در مورد به رسمیت شناختن دولت در افغانستان شفافیت وجود ندارد که در نتیجه این کشور نمی تواند به حقوق های تسویه ویژه یا دیگر منابع صندوق بین المللی پول دسترسی پیدا کند."
سخنگوی این اداره افزود: "مانند همیشه، صندوق بین المللی پول بر اساس دیدگاه های جامعه بین المللی هدایت می شود."
بر اساس گزارش رویترز، این صندوق به گونه سنتی به عضویت خود در تصمیم گیری در مورد مشارکت با دولتهایی که قدرت را در کودتا یا انتخابات مورد مناقشه به دست می گیرند ، متکی است.
حتی اگر افغانستان دوباره به حقوق های تسویه ویژه دسترسی پیدا کند، بعید است که طالبان بتوانند این منابع را خرج کنند. زیرا این امر مستلزم آن است که یک کشور دیگر مایل باشد این حقوق را با ارزهای اساسی مبادله کند، معامله یی که احتمالا توسط تحریم های دیرینه ایالات متحده علیه طالبان، مسدود خواهد شد.
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی ایالات متحده به روز سهشنبه با اشاره به بی نظمی ها در کابل گفت که برای مشخص ساختن اینکه آیا ایالات متحده طالبان را به عنوان یک قدرت حاکم قانونی در افغانستان به رسمیت می شناسد یا نه، هنوز زود است.