وزارت معادن و پترولیم از علاقمندی یک شرکت ترکی برای سرمایهگذاری در معادن سرب و جست و ساخت یک پالایشگاه در افغانستان خبر داده است.
وزارت معادن و پترولیم میگوید که شرکتهای زیادی از کشورهای ترکیه، ایران، چین و چندین کشورهای اروپایی میخواهند که در معادن کشور سرمایهگذاری کنند.
همایون افغان، سخنگوی وزارت معادن و پترولیم درباره علاقهمندی شرکتهای خارجی به طلوعنیوز گفت: «اینها میخواستند که سرمایهگذاری را روی معدن سُرب و جست بکنند و همچنان پروسس آن را در افغانستان بکنند. ما معادن سُرب و جست را در ولایتهای مختلف داریم به خصوص در ولایت غور.»
سخی احمد پیمان، معاون اول اتاق صنایع و معادن افغانستان، گفت: «ما از سرمایهگذاری خارجی در خصوص استخراج معادن استقبال میکنیم. فابریکات و شرکتهای که در افغانستان سرمایهگذاری کردهاند و وابسته به معادن سُرب و جست و آهن است، اینها هم باید فراموش نشوند و باید در نظر گرفته شوند چون، منافع درازمدت ملی مان را تامین میکنند و پروسس نهایی در افغانستان باید صورت بگیرد.»
همزمان با این، وزارت انرژی و آب نیز از آغاز کار تولید ۲۰۰ میگاوات برق بادی در ولایت هرات از سوی یک شرکت ترکی در آینده نزدیک خبر میدهد.
مطیع الله عابد، سخنگوی وزارت انرژی و آب گفته است که توافق عملی سازی این پروژه در ولسوالیهای کشک و گذره هرات با شرکت ساختمانی ۷۷ ترکی چندی پیش صورت گرفته بود.
آقای عابد گفت: «سرپرست وزارت انرژی و آب از معاون شرکت ترکی خواست که کار عملی پروژه تولید ۲۰۰ میگاوات برق بادی هرات و بند دوم سروبی کابل را هرچه زودتر آغاز کند.»
امان الله غالب، رییس پیشین شرکت برشنا، در باره این پروژه به طلوعنیوز گفت: «زیربنای که برای تولید انرژی باد نیاز است در امکانات و دسترس دولت یا شرکت برشنا نیست. از این لحاظ شرکت خصوصی میتواند بسیار به آسانی تطبیق کنند. مگر این پروژه چالشهایی خود را نیز دارد.»
بر بنیاد اطلاعات وزارت معادن و پترولیم، تاکنون یک شرکت چینی کار عملی استخراج معادن نفتی در بلاک قشقری حوزه آمو دریا را آغاز کرده و قرار است در آیندهی نزدیک پیمان استخراج برخی از معادن کشور نیز به شرکتهای خارجی واگذار شود.