رییس اتاق مشترک تجارت افغانستان - امریکا پس از پایان سفرش به کابل در اعلامیهای گفته است که سیستم اقتصادی امارت اسلامی هیات امریکایی را شگفتزده کرده است.
در این اعلامیه آمده است که امارت اسلامی برنامهای اجرایی پلان پنج ساله توسعهای میان امارت اسلامی و سکتور خصوصی را روی دست گرفته است.
بربنیاد این اعلامیه، امارت اسلامی با ایجاد مدل توسعه اقتصادی منحصر به خویش، درسهایی را از دهه ۱۹۹۰ آموخته است.
در اعلامیه آمده است: «رهبران طالبان از دهه ۱۹۹۰ درسهای را آموختهاند و تعهداتی را برای اجرای برنامه توسعه اقتصادی خود روی دست گرفتهاند. آنان حتا مدل توسعه امریکا و سازمان ملل را رد کردهاند. هرچند که آنان میدانند در گذشته در بعضی ساحهها پیشرفتهای صورت گرفته است اما آنان تصمیم گرفتهاند که پلان پنج ساله توسعهای میان امارت افغانستان و بخش خصوصی را اجرا کنند.»
در همین حال، امارت اسلامی بازدید هیات ایالات متحده از افغانستان را با اهمیت خوانده و میگوید که خواهان ایجاد روابط اقتصادی با تمامی کشورها است.
سیر قریشی، آگاه اقتصادی گفت: «کارهای که توسط امارت اسلامی طالبان صورت گرفته، جمعآوری بیشتر عواید گمرکی با کاهش فساد و همچنان صادرات افزایش پیدا کرده ولی برعکس فقر افزایش داشته.»
ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی گفت: «ما امیدوار هستیم که تاجران تعاملات خوب اقتصادی را بین دو کشور رونق بدهند. ما خواهان روابط خوب اقتصادی با تمام جهان هستیم.»
این هیات در دیدار با مقامهای امارت اسلامی بر سرمایهگذاری در بخشهای گوناگون افغانستان تعهد سپردهاند.
دیدگاه تان در این باره