بازرس ویژه ایالات متحده امریکا برای بازسازی افغانستان یا "سیگر" در گزارش تازهاش نوشته که جامعه جهانی در نزدیک به سه سال پسین، هفت میلیارد دالر به افغانستان کمک کرده است.
سیگر در این گزارش به نقل از نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در افغانستان افزوده که حدود ۲.۹ میلیارد دالر را ایالات متحده امریکا کمک کرده که شامل کمکهای بشری و توسعهای میباشد.
بر بنیاد این گزارش، با وجود این کمکها افغانستان هنوز هم با بحران اقتصادی روبهرو است.
در گزارش سیگر آمده است: «سازمان ملل متحد در سال ۲۰۲۴ میلادی بیش از سه میلیارد دالر برای تأمین مالی فعالیتهای بشردوستانه درخواست کرده است. ایالات متحده بزرگترین اهداکننده است که در سال جاری نزدیک به ۲۳۲ میلیون دالر کمک کرده است.»
سید مسعود آگاه مسایل اقتصادی گفت: «کمکهایی که در این سه سال به افغانستان داده شده، بهخصوص ۲.۹ میلیارد دالری که از جانب امریکا داده شده و پولهای که در افغانستان آمده در یک بخش فوقالعاده موثر بوده و آن عبارت از جلوگیری از افت ارزش پولی افغانی است.»
سیگر افزوده که داراییهای افغانستان در صندوق امانی در سویس نیز تا ماه جون سال روان میلادی به ۳.۸۴ میلیارد دالر رسیده است.
در همین حال، وزارت اقتصاد تداوم کمکها را در شرایط کنونی مهم میداند و تأکید میورزد که باید داراییهای افغانستان نیز آزاد و در اختیار شهروندان کشور قرار بگیرد.
عبداللطیف نظری معین مسلکی وزارت اقتصاد گفت: «کمکهای جامعه بینالمللی به افغانستان مهم است. ما تلاش میکنیم که این کمکها به منظور تقویت زیربناها مورد استفاده قرار بگیرد»
در بخشی از گزارش سیگر آمده که در سال ۲۰۲۳ میلادی بیش از ۸۵ درصد کشت خشخاش در افغانستان کاهش یافته است.
نعمتالله کشاورز به طلوعنیوز گفت: «خواست ما از امارت اسلامی این است که در عوض تریاک برای ما تخم بدهد تا مصرف زمینهای ما براید.»
در گزارش سیگر با اشاره به سفرهای مقامهای امارت اسلامی به کشورها، آمده که تعامل بینالمللی حکومت سرپرست در سه ماه گذشته با کشورها نیز افزایش یافته است.
دیدگاه تان در این باره