معاونیت اقتصادی ریاستالوزرا گفته است که ملا عبدالغنی برادر در مراسم گشایش مرکز تجارت بینالمللی ترمذ، افتتاح این مرکز را در گسترش روابط سیاسی، افزایش صادرات و وصل آسیای مرکزی با جنوب آسیا مهم عنوان کرده است.
در حاشیه مراسم گشایش این مرکز، ملا عبدالغنی برادر با برخی از مقامهای ازبیکستانی بهشمول نخستوزیر آن کشور دیدار و درباره توسعه روابط بازرگانی و جلب سرمایهگذاری گفتوگو کردهاند.
آقای برادر افزوده است که گشایش این مرکز فرصتهای سرمایهگذاری، مناسبات تجارتی و کاری را در هر دو کشور افزایش میدهد.
حمدالله فطرت معاون سخنگوی امارت اسلامی درباره سفر هیات امارت اسلامی به شهر مرزی ترمذ و گشایش این مرکز گفت: «در جریان گشایش این مرکز، معاون اقتصادی ریاستالوزرا گفته است که با گشایش این مرکز، در روابط مشترک تجارتی و همکاری منطقوی یک گام مهم برداشته میشود.»
نخستوزیر ازبیکستان گفته که تاشکند آماده است تا زمینه صادرات میوه تازه افغانستان را به کشورهای آسیای مرکزی و سایر کشورها فراهم سازد.
سخیاحمد پیمان معاون اول اتاق صنایع و معادن درباره اهمیت اینگونه سفرها گفت: «سفرهای هیاتهای بلندپایه ازبیکستان به افغانستان و همچنان سفرهای متعدد هیات افغانستان به آن کشور نشاندهنده توسعه روابط تجارتی ما با ازبیکستان است که میتوانیم از ظرفیتهای یکدیگر استفاده کنیم.»
اتاق تجارت و سرمایهگذاری افغانستان میگوید که سرمایهگذاری افغانها در مرکز تجارت بینالمللی ترمذ میتواند صادرات از افغانستان را بیشتر بسازد.
خانجان الکوزی عضو هیات مدیره اتاق تجارت و سرمایهگذاری در این باره گفت: «شرایط در اینجا بسیار سهل است و هر کس میتواند به آسانی سرمایهگذاری بکند و افغانها هم میتوانند اموال خود را آنجا ببرند و به فروش برسانند.»
در سوی دیگر ملا عبدالغنی برادر در حاشیه مراسم گشایش این مرکز با معاون نخستوزیر آذربایجان نیز دیدار کرده است. آقای برادر ضمن استقبال از آغاز فعالیت سفارت آن کشور در کابل، از سکتور خصوصی آذربایجان خواسته است که در افغانستان سرمایهگذاری کند.
معاون نخستوزیر آذربایجان نیز تاکید کرده است که کشورش آماده فعالسازی مجدد مسیر لاجورد به منظور گسترش روابط تجارتی خود با افغانستان و افزایش سطح واردات است.
میرشکیب میر آگاه مسایل اقتصادی درباره روابط با آذربایجان گفت: «همکاری آذربایجان با افغانستان در قسمت تسهیل دسترسی افغانستان به بازارهای اروپایی از طریق انتقال کالاهای افغانستان از راه لاجورد میتواند به نفع تجارت افغانستان تمام شود.»
این در حالیست که کمتر از دو هفته پیش هیاتی به ریاست نخستوزیر ازبیکستان به افغانستان آمد که در نتیجه و ۳۵ تفاهمنامه سرمایهگذاری و بازرگانی به ارزش ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دالر میان کابل و تاشکند به امضا رسید.
دیدگاه تان در این باره