وزارت صنعت و تجارت آمار میدهد که در پنج ماه نخست سال روان خورشیدی، بیش از چهارصد کیلوگرام عسل به بیرون از کشور صادر شده است.
عبدالسلام جواد سخنگوی این وزارت، میگوید که این مقدار عسل به ارزش چهار هزار و پنجصد دالر به کشورهای عمان، آلمان و جاپان صادر شده است.
سخنگوی وزارت صنعت و تجارت افزود: «صادرات عسل کشور به وزن چهارصد و سی کیلوگرام و به ارزش چهار هزار و پنجصد دالر، به کشورهای عمان، آلمان و جاپان صورت گرفته است. همچنان، واردات عسل در جریان همین مدت به وزن بیش از یکصد و هفتاد و پنج تُن و به ارزش سهصد و بیست و هشت هزار دالر از کشورهای ترکیه، پاکستان، چین، امارات متحده عربی و کشورهای متعدد دیگر به افغانستان صورت گرفته است.»
همزمان با این، برخی از فروشندگان عسل با آنکه از کمرنگ شدن بازار فروشات عسل ابراز نگرانی میکنند، خواستار جلوگیری از واردات عسل کمکیفیت به داخل کشور نیز هستند.
وحیدالله فروشنده عسل گفت: «علت کمرنگ شدن بازار فروشات ما از بیتوجهی دولت است. عسلهایی که از پاکستان و ایران وارد میشوند، مصنوعی هستند یا به شکل مصنوعی تولید شدهاند و در بازار عرضه میشوند. مردم عام نیز بیچاره ملامت نیستند؛ نمیدانند کدام یکی خوب است و کدام یکی نیست.»
نجیبالله فروشنده دیگر عسل گفت: «خواست ما از امارت اسلامی این است که هر عسلی که بیکیفیت است، به بازار اجازه ورود ندهد؛ زیرا اعتماد مردم به عسل باکیفیت کاهش مییابد.»
در همین حال، مسوولان وزارت زراعت، آبیاری و مالداری میگویند که این وزارت متعهد به پشتیبانی از فارمداران زنبور عسل است.
مصباحالدین مستعین سخنگوی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری گفت: «امارت اسلامی افغانستان، وزارت زراعت، آبیاری و مالداری در نظر دارد که برای تولید عسل با کیفیت، لابراتوارهایی را در کشور ایجاد کند که در تولید داخلی و صادر کردن آن به کشورهای خارجی نقش عمدهای داشته باشد.»
به گفته مسوولان وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، در حال حاضر سه هزار و ۳۹۷ فارم زنبور عسل در سراسر کشور وجود دارد که از این فارمها دو هزار و ۲۰۰ متریک تُن عسل به دست میآید.
دیدگاه تان در این باره