برنامه جهانی خوراک در گزارش تازه خود از بهبود امنیت غذایی در افغانستان نسبت به سال پار خبر داده است.
بر بنیاد این گزارش، موارد مختلف همچمون تولید سطح متوسط گندم، برنج، جواری و میوه، واردات مواد غذایی، بهای افغانی در برابر ارزهای خارجی از عوامل تاثیرگذار در سال جاری میلادی در بخش بهبود امنیت غذایی در افغانستان بودهاند.
برنامه جهانی خوراک افزوده است که در ماه سپتمبر سال روان خورشیدی، پنج اعشاریه پنج میلیون دالر را برای رسیدگی به چالشهای شهروندان در افغانستان توزیع کرده است و شمار افراد نیازمند به کمکهای فوری بشری از پانزده اعشاریه سه میلیون به دوازده اعشاریه چهار میلیون نفر کاهش داشته است.
در بخشی از گزارش این نهاد سازمان ملل متحد آمده است: «برنامه جهانی خوراک به ۱.۳ میلیون نفر کمکهای اضطراری غذایی فراهم کرده که ۴۲ درصد مبتنی بر پول نقد و از طریق توزیع کارتهای غذایی است. این کمکها به خانوادههایی فراهم شده است که با مشکلات فوری غذا و تغذیه مواجهاند. در مناطقی که بازارها فعال است، سازمان جهانی خوراک پول نقد و کارتهای کمکی، نظر به انتخاب جوامع مساعدت میکند.»
با این حال وزارت اقتصاد، کمک نهادهای مددرسان را در کوتاه مدت در بخش امنیت غذایی در افغانستان سودمند میداند.
عبدالرحمن حبیب سخنگوی وزارت اقتصاد در این باره گفته است: « از برنامه جهانی خوراک و نهادهای امدادرسان دیگر میخواهیم که برای شهروندان ما در کنار کمکهای بشری در بخشهای گوناگون در پروژههای توسعه سهم بگیرند تا از لحاظ اقتصادی مردم به خودکفایی برسند.»
شماری از باشندگان پایتخت که با چالشهای اقتصادی روبهرو اند، از نهادهای امدادرسان و امارت اسلامی میخواهند تا از آنان دستگیری کنند.
باشنده کابل گفت: «کار و غریبی نیست زندگی نیست و یک زندگی است که شب و روز که نه میمیریم و نه زنده میمانیم این قسم یک روزگار آمده است.»
ملک باشنده کابل گفت: «تا حال هیچ کمک نرسیده است تا حالی یک روز نامده سازمان ملل، نهادهای حقوق بشر و همی دبلیو اف پی که بیاید به این مردم یک کمک را بدهد.»
در گزارش برنامه جهانی خوراک همچنان آمده است که با وجود پیشرفتها در بخش امنیت غذایی در افغانستان، چالشهایی چون نبود زمینههای کاری، کاهش درآمد، خشکسالیها، سرازیر شدن سیلابها و بازگشت هزاران مهاجر افغان از کشورهای دیگر سبب شده تا هنوز هم مردم در این کشور نیازمند کمکهای بشردوستانه باشند.
دیدگاه تان در این باره