شرکت برشنا قرارداد ۱۰ پروژه تولید و انتقال برق را امروز (پنجشنبه) با شرکتهای داخلی و خارجی امضا کرد.
عبدالباری عمر رییس شرکت برشنا هزینه مجموعی این پروژهها را ۲۰ اعشاریه ۷ میلیارد افغانی گفته است.
رییس شرکت برشنا از تلاشهای این شرکت در راستای خودکفاسازی کشور در بخش تولید برق اطمینان داده و آمار داده که هشت قرارداد را در بخش تولید برق و دو قرارداد را در بخش نیروگاههای انتقالی لین برق با ظرفیت مجموعی ۲۲۸ اعشاریه ۴۵ میگاوات به امضا رساندهاند.
عبدالباری عمر درباره این پروژهها گفت: «سرمایهگذاری کلی روی این پروژهها بیست اعشاره هفت میلیارد افغانی است که این سرمایهگذاری نهتنها سبب تولید برق در کشور میشود و بل برای صدها جوان در کشور زمینه کار مساعد میسازد.»
بر بنیاد گفتههای مسوولان در شرکت برشنا، این پروژهها در بخشهای تولید برق آفتابی، بادی و گازی در ولایتهای بلخ، هرات، لغمان، لوگر، جوزجان، ننگرهار، زابل و قندهار عملی میشوند.
احمدجان بلال رییس شرکتهای امارتی در مراسم امضای این قراردادها گفت: «برق از لحاظ اقتصادی برای کشورها ضروری است و نبود آن پیشرفتهای اقتصادی کشورها تقریبا ناممکن میسازد.»
همزمان با این دین محمد حنیف سرپرست وزارت اقتصاد بر سرمایهگذاری در تولید برق در داخل کشور تاکید کرده است. به گفته سرپرست وزارت اقتصاد، سالانه ۲۸۰ تا ۳۰۰ میلیون دالر از بهر واردات برق به کشورهای همسایه پرداخت میشود.
دین محمد حنیف در این مراسم افزود: «این پروژهها برای افغانستان حیاتی است؛ چرا که افغانستان سالانه در حدود ۲۸۰ تا ۳۰۰ میلیون دالر به کشورهای همسایه بخاطر برق پرداخت میکند و این واقعا بار سنگین است.»
این در حالی است که هشتاد درصد برق در سراسر کشور از کشورهای همسایه چون ازبیکستان، تاجیکستان و ترکمنستان وارد میشود و بیست درصد دیگر در کشور از تولیدات داخلی تامین میشود.
دیدگاه تان در این باره