ادارۀ تنظیم خدمات مخابراتی (اترا) میگوید که شرکت برشنا میخواهد به جمع شرکتهای عرضه کنندۀ فایبر نوری در کشور بپیوندد.
به گفتۀ این اداره برای این کار روند دادن جواز به شرکت برشنا در مراحل نهایی قرار دارد.
مسؤولان ادارۀ تنظیم خدمات مخابراتی میگوید که شرکت برشنا پیش از این بگونۀ رایگان فایبر نوری را که انتقال دادهاست بهگونۀ رایگان در دسترس شرکت مخابراتی افغان تیلی کام قرار دادهاست اما برای اینکه پس از این، این شرکت بتواند فایبر نوریاش را به شرکتهای مخابراتی دیگر کرایه بدهد، نیاز به گرفتن جواز دارد.
عطا محمد یاری، مشاور ادارۀ تنظیم خدمات مخابراتی بیان داشت: «ادارۀ اترا میخواهد که زمینه را برای همچو تمدید شبکهها فراهم کند و از این طریق کیفیت و قیمت انترنت را در بازار بهتر بسازد. عنقریب آنها جواز شان را بدست خواهند آورد.»
وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی، میگوید که در حدود سه سال میشود که شرکت دولتی افغان تیلی کام در مسیرهاییکه این شرکت فایبر نوری ندارد، از فایبر نوری شرکت برشنا استفاده میکند و شرکت برشنا نیز در جاهایی که فایبر نوری ندارد از فایبر نوری این شرکت کار میگیرد.
عبدالصمد حامد پویا، مشاور مطبوعاتی وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی بیان داشت: «هرگاه مصرف کمتر میشود، مطمئینا نرخ انترنت هم پایین میاید. هرگاه ما برویم زمین را برای انتقال سیمهای فایبر نوری بکَنیم این هزینه بیشتر دارد تا اینکه عملا در پایههای برق این سیمها کشیده شوند.»
آگاهان بخش فناوری، میگویند که عرضه فایبر نوری شرکت برشنا به شرکتهای مخابراتی میتواند اثرهای مثبتی بر قیمت و کیفیت خدمات انترنتی در کشور برجا بگذارد.
گدا محمد خراسانی، آگاه امور فناوری اظهار داشت: «شرکت برشنا یک تجربه بسیار خوبی را در سالهای گذشته با شرکت افغان تیلی کام داشته و اکنون هم میتواند با فراهم ساختن زمینهها برای دسترسی شرکتهای مخابراتی خصوصی به این فایبر نوری مؤثریت بیشتری در بخش انترنت در بازار بیاورد.»
ادارۀ تنظیم خدمات مخابراتی میگوید که شرکت برشنا در مسیرهایی که سیمهای برق را کشیدهاست برای نیازهای خودش و نظارت از سیمها و پایه برق، در این مسیرها سیمهایی از فایبر نوری را نیز انتقال دادهاست.