وزارت صحت عامه میگوید که بیماریهای فصلی که درنتیجهی گرمی و سردی هوا به میان میآید، در میان کودکان در سراسر کشور افزایش پیدا کرده است.
شرافت زمان امرخیل، سخنگوی وزارت صحت عامه میگوید که در هفت ماه پسین نزدیک به ۲۰۰هزار کودک به بیماریهای گوناگون فصلی در کشور مبتلا شدهاند.
آقای امرخیل گفت: «واقعه اسهالات حاد تقریبا ۶۰ هزار و همچنان ۴ هزار واقعه ملاریا در زون شرق پیش ما ثبت شده است البته نسبت به گذشته واقعات این بیماری نسبتا کم شده است.»
در همین حال، بیمارداران میپذیرند که بیماریهای فصلی با گرمتر شدن هوا در کشور افزایش یافته است.
نور محمد، باشنده پکتیا به خبرنگار طلوعنیوز گفت: « برای مریض ما اول اسهالات و استفراقات پیدا شده بود و در این جریان مایعات بدن خود را از دست داده است وقتی ما این را به شفاخانه پکتیکا بردیم داکتران تداوی را رویش شروع کردند ولی نتیجه نداشت.»
محمد نذیر، یکی دیگر از باشندگان کابل گفت: «اسهال شد و بعدش شیر را پس میکرد (شیر را هضم نمیتوانست و استفراغ میکرد.) بعد از آن خون از دهن اش آمد.»
همزمان با این، رییس منطقهای صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد یا یونیسف در گفتوگو با شبکه خبری (CNN) گفته است که ۷۶ درصد از کودکان در آسیای جنوبی که تعداد شان به ۴۶۰ میلیون میرسد، در معرض درجه بلند گرمی قرار دارند.
سانجی ویجیسکرا، رییس منطقهای صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد گفته است: «این بدان معناست که از هر چهار کودک در جنوب آسیا، سه کودک در معرض دمای بلند هوا قرار دارند. بربنیاد گزارش یونیسف در سال ۲۰۲۱ میلادی، کودکان در افغانستان، بنگلهدیش، هند، مالدیف و پاکستان در معرض خطر بالایی از تاثیرات تغییرات آب و هوایی قرار دارند.»
بر بنیاد گفتههای پزشکان، گرمتر شدن هوا و تغییرات اقلیمی سبب افزایش بیماریهای فصلی گوناگون در این روزها نزد بسیاری کودکان شده است.
دیدگاه تان در این باره