شماری از دانشآموزان در بامیان، از نبود مکتب در مناطقشان شاکی استند و میگویند که آنان به هدف آموزش، مجبور استند که هر روز دو تا سه ساعت فاصله را بپیمایند تا به مکتب برسند.
دوصد دانشآموز از روستای آب چپدره که حدود ۱۰ کیلومتر، از شهر بامیان فاصله دارد به هدف فراگیری آموزش، ناگزیر استند که به مکتبهای دوردست بروند.
عزت الله، دانشآموز، گفت: «منطقه ما هیچ مکتب نیست، دور است، یک ساعت میرویم، یک ساعت میآییم و خسته میشویم.»
مرتضی، دانشآموز دیگر، گفت: «در منطقه ما مکتب نیست، مکتب ما دور است. اگر اینجا مکتب جور شود، خیلی خوشحالی میشویم.»
در همین حال، یک مرد کشاورز بامیانی، به هدف فراهم شدن زمینه آموزش بهتر برای کودکانشان، زمین کشاورزی خود را به ساختن مکتب اهداءکرد.
محمد ذکی، به طلوعنیوز گفت: «مکتب ما دور است، راههای کوتل دارد، راههای موترسایکل ندارد. از همین خاطر از زمین ما که زراعتی است، را اختصاص دادیم چون ارزش مکتب از زراعت بالاتر است.»
عبدالحلیم، باشنده بامیان، گفت: «به امید این استیم که اینجا یک مکتب جور شود، تا همه راحت شوند.»
با این حال، رییس معارف بامیان میگوید که برای ساخت مکتب در مناطق دور دست، برنامههای را روی دست دارند.
ناظر جعفری، رییس معارف بامیان، گفت: «در چند نقطه ورس، در پنجاو چند نقطه شیل هنوز هم مکتبی نداریم، تعمیر مکتب وجود ندارد که اولاد مردم زیر خیمه است. یک چند نقطه نیز در یکاولنگ است. الحمدالله دیگر ولسوالیهای ما تعمیر دارد، اما بعضی مشکلاتی که تعمیر دارد ولی احاطه ندارد، مشکل آن حل میشود.»
پیش از این وزیر معارف حکومت سرپرست، در سفری به بامیان، اطمینان داده بود که چالشها در برابر معارف این ولایت را برطرف خواهد ساخت.