مسوولان ریاست اصلاح و تربیت کودکان در روز نخست آزمون سالانهاش میگوید که تلاش دارند تا تمام زندانها را به مرکزهای علم و هنر مبدل بسازند.
به گفتهی آنان در این مرکز برای کودکان و نوجوانان که مرتکب جرمهای گوناگون شدهاند زمینهی آموزش را نیز فراهم ساختهاند.
نظرمحمد ناصری، ریس مرکز اصلاح و تربیت کودکان، گفت: «اینجا ما امتحان اخذ میکنیم و برایشان اسناد میدهیم تا در مکتب قبلی شان در همان صنف شامل میشوند و اگر فارغ باشد اسناد فراغت برایشان داده میشود تا بتواند پوهنتون را شروع کند.»
عبدالرحمن و نوید دو نو جوانی اند که در ریاست اصلاح و تربیت کودکان به سر میبرند از فراهم سازی زمینههای آموزشی در این مرکز خرسند هستند.
عبدالرحمن، به طلوعنیوز، گفت: «چند مدت میشد که پدرم فوت کرده بود و قرضدار بودم از هر کس قرض گرفته بودم خودم هم از ایران آمده بودم پول نداشتم.»
نوید، در این باره گفت: «درس خواندیم و تعلیم کردیم تربیه شدیم و من پشیمان استم دیگر همچون کار نمیکنم کار خود را ادامه میدهم درس خود را ادامه میدهم.»
در حال حاضر برای بیش از ۲۸۰ کودک و نوجوان پسر که در این مرکز نگهداری میشود از سوی ریاست اصلاح و تربیت کودکان زمینه آموزش فراهم شده است.
شماری از کودکان و نوجوانان که سرگرم فراگیری آموزش در این مرکز هستند میگویند که بعد از رهایی از این مرکز در پیشرفت جامعه باید برای آنان سهم داده شود.
بلال، نوجوان زندانی، گفت: «اینجا مدت ۵۴ روز میشود که استم در صنف دوازدهم استادان ما لایق استند و خوب تدریس میکنند.»
فرهاد، کودک زندانی، گفت: «میخواهم از اینجا که رها شدم دیگر جرم انجام ندهم دزدی نکنم و میخواهم تحصیل خود را ادامه بدهم و در آینده معلم شوم.»
عبیدالله عزیزی، مدیر لیسه مرکز اصلاح و تربیت کودکان، گفت: «همه محابس افغانستان را ما جای علم و هنر جور کردیم محابس تحت رهبری تنطیم امور زندانها تربیه و تعلیم و درسهای حرفهیی برای شان جور کردیم در مرکز اصلاح ولایت کابل.»
مسوولان این نهاد تاکید میکنند که در این مرکز جوانان و کودکانی نگهداری میشود که به علت انجام جرمهای همچو دزدی، قتل و دیگر جرمهای جنایی بازداشت شدهاند.
دیدگاه تان در این باره