امارت اسلامی در پاسخ به نگرانیهای جهانی مبنی بر نقض حقوق زنان میگوید که نهادهای حقوق بشری اهداف استخباراتی شان را زیر نام حقوق بشر در افغانستان دنبال میکنند.
ذبیحالله مجاهد سخنگوی امارت اسلامی اطمینان میدهد که حقوق زنان در افغانستان تامین است و سازمانهای جهانی نباید از این بابت نگرانی داشته باشند.
به گفتهی آقای مجاهد، تلاش میشود تا برخی مسایلی که وجود دارند نیز بهزودی حل شوند.
سخنگوی امارت اسلامی به طلوعنیوز گفت: «مطمین باشند که نظام در برابر مردم مکلفیت دارد و حقوق مردم را میپردازد.»
پیش از این دبیرکل سازمان ملل متحد، ایالات متحده امریکا، سازمان عفو بینالملل و هشت نهاد دیگر بهمناسبت هشتم مارچ، روز جهانی همبستگی زنان از امارت اسلامی خواستهاند تا هرچه زودتر ممنوعیتها در برابر زنان و دختران را لغو کند.
انتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد گفته است: «جهان شاهد عقبگرد در مورد حقوق زنان است که این مساله پیشرفت را در کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته تهدید میکند و در برخی موارد معکوس میکند، بارزترین مثال افغانستان است، جاییکه زنان و دختران از بسیاری از سیستم آموزشی، کار در خارج از خانه و بیشتر مکانهای عمومی منع شدهاند.»
عفو بینالملل و هشت نهاد دیگر در یک اعلامیه مشترک از جامعه جهانی خواستند تا پشتیبانی قابل توجه شان را از زنان در افغانستان افزایش بدهند.
در اعلامیه این نهادها آمده است: «در روز جهانی زن، ما و سازمانهای امضاکننده زیر، فوراً از جامعه جهانی میخواهیم تا پشتبانی خود را به میزان قابل توجهی تقویت کرده و فعالانه از حقوق بشر زنان و دختران افغان از جمله زنان مدافع حقوق بشر افغان، که به خاطر مبارزههای مسالمتآمیزشان برای حقوق و حقوق بشر با آزار و اذیت روبهرو هستند، محافظت کند.»
نمایندههای امریکا برای افغانستان نیز بهمناسبت روز جهانی همبستگی زنان از نقض حقوق زنان در افغانستان نگرانی کردهاند. توماس وست و رینا امیری گفتهاند که در صورت عدم پشتیبانی جهان از زنان در افغانستان، حقوق زنان در تمام جهان با خطر روبهرو میشود.
نصیراحمد فایق سرپرست نمایندگی دایمی افغانستان در ملل متحد نیز با انتقاد از محدودیتها در برابر زنان و دختران در کشور، گفته است که پس از رویکار آمدن دوباره امارت اسلامی، زنان از حقوق بنیادی شان محروم شدهاند و با تبعیض سیستماتیک روبهرو میشوند.
آقای فایق گفته است: «بیشتر از دو و نیم سال میشود که زنان افغانستان از تمام حقوق و آزادیهای اسلامی و انسانی شان بهشمول حق کار و حق آموزش محروم اند و به سبب سیاستها و باورهای نادرست و افراطی طالبان، از تمام عرصههای اجتماعی، اقتصادی و سیاسی بهصورت سیستماتیک حذف شدهاند.»
لیلی یکی از دانشجویان به طلوعنیوز گفت: «امارت اسلامی با جامعه جهانی همنظر شود تا بتوانند بین هم تعامل کنند و این محدویتها که بر خانمها وضع شده، برداشته شود.»
ذکیالله محمدی استاد دانشگاه چنین گفت: «شرایط جهان خلاف شریعت نیست. آنها میخواهند که شما برای خواهران ما حق تحصیل بدهید، آنها میخواهند که شما برای خواهران ما در چوکات شریعت اسلامی حق کار بدهید که خلاف شریعت نیست.»
روز گذشته نیز شماری از نهادهای سازمان ملل متحد از جمله دفتر هیات معاونت این سازمان در افغانستان، بخش زنان سازمان ملل متحد، برنامه توسعهای سازمان ملل، صندوق پشتیبانی از کودکان سازمان ملل متحد یا یونیسف و اداره هماهنگ کنند کمکهای بشردوستانه این سازمان از امارت اسلامی خواستند ممنوعیتهای کنونی در برابر زنان را بردارد.
دیدگاه تان در این باره