دستکم هشت نفر بهشمول زنان و کودکان بامداد دوشنبه در حملههای جنگندههای پاکستانی بر بخشهای پکتیکا و خوست کشته شدهاند.
امارت اسلامی انجام این حملهها را تجاوز آشکار بر حریم افغانستان دانسته است.
وزارت دفاع امارت اسلامی گفته است که نیروهای سرحدی با جنگافزارهای سنگین به حملههای پاکستان پاسخ دادهاند.
حمدالله فطرت معاون سخنگوی امارت اسلامی در این باره به طلوعنیوز گفت: «امارت اسلامی افغانستان حملات پاکستان را به سختترین الفاظ محکوم میکند و این اقدام ناسنجیده را تجاوز بر حریم افغانستان میداند. امارت اسلامی افغانستان که تجربه آزادی و مبارزه طولانی در برابر ابرقدرتها را دارد، به هیچ کسی اجازه تجاوز به خاک خویش را نمیدهد.»
برخی رسانههای پاکستان به نقل مقامهای آن کشور گزارش دادهاند که در این حملهها به ولایتهای خوست و پکتیکا، شماری از اعضای تحریک طالبان پاکستان بهشمول عبدالله شاه یکی از فرماندهان تیتیپی را هدف قرار دادهاند؛ اما اندکی بعدتر، این فرمانده تحریک طالبان پاکستان با پخش یک نواردیداری گفت که به او هیچ آسیبی نرسیده است.
عبدالله شاه یکی از فرماندهان تحریک طالبان پاکستان در این نوار دیداری گفته است: «فعالیتهای ما از اول در وزیرستان شمالی جریان دارد و ما هیچ جای دیگر نرفتیم و افرادی که در این باره پروپاگند میکنند، این دروغ است و هیچ حقیقت ندارد.»
معاون سخنگوی امارت اسلامی نیز ادعاهای پاکستان مبنی بر کشته شدن فردی به نام عبدالله شاه را در این حملهها رد کرده و افزوده که در این حملههای غیرنظامیان جان باختهاند.
همزمان، تحریک طالبان پاکستان در یک بیانیه حملههای هوایی پاکستان بر خاک افغانستان را نکوهش کرده و گفته است که آوارههای وزیرستان در این حملهها هدف قرار گرفتهاند.
در سوی دیگر منابع به طلوعنیوز گفتهاند که پس از این حملهها، درگیری میان نیروهای امارت اسلامی و مرزبانان پاکستانی در ولسوالیهای تنی خوست، دندپتان ولایت پکتیا و برمل ولایت پکتیکا نیز رخ دادهاند. افزون بر آن، دروازه خرلاچی که در ولسوالی دند پتان پکتیا است، بهروی رفتوآمد مسدود شده است.
امیرمحمد یکی از باشندههای ولایت پکتیکا گفته است: «در ولسوالی برمل پکتیکا از سوی پاکستان بمبارد شده و ما از جهانیان میخواهیم که جلو این بمباری را بگیرند و در این بمباری شش تن کودک و زن جان باختند.»
پیش از این سخنگوی وزارت داخله به طلوعنیوز آمار داده بود که در دو سال پسین نزدیک به ۵۰ درگیری مرزی با پاکستان، ایران، ترکمنستان و ازبیکستان رخ داده که بیشتر این درگیریها با پاکستان بودند.
دیدگاه تان در این باره