در پی سرازیرشدن سیلابها در هفتههای پسین در پانزده ولایت کشور، دستکم ۹۰ نفر جان باختند و ۵۴ نفر دیگر زخمی شدهاند.
مسوولان محلی گفتهاند که افزون بر تلفات جانی، هزاران هکتار زمین کشاورزی، خانه، مواشی، کانالهای آب و دیوارهای استنادی نیز در این سیلابها تخریب شده است.
ولایتهای قندهار، زابل، ارزگان، هلمند، بادغیس، هرات، غور، پکتیا، غزنی، سمنگان، ننگرهار، فراه، لغمان، نیمروز و سرپل گواه تلفات جانی و زیانهای مالی بودند. به گفتهی این مسوولان، ۱۰هزار و۷۸۹ راس مواشی، ۲هزار و ۱۳۴ خانه، ۲۲هزار ۹۱۰ جریب زمین کشاورزی، ۲۷ تاسیسات عامه، ۲هزار و ۵۹۷ کانال و سربند آب و دهها متر دیوار استنادی نیز تخریب شدهاند.
محمد قسيم محمد رییس اداره رسیدگی به رویدادهای طبیعی نیمروز به طلوعنیوز گفت: «حدود پنجاه راس مواشی از بین رفته و حدود شصت خانه تخریب شده و دو شهید هم داریم.»
عبدالله هوتک سخنگوی والی سمنگان درباره سیلابها در این ولایت گفت: «سیلابها در ولسوالی خلم ۱۲۰ جریب زمین کشاورزی را تخریب و ۱۵۰ متر سربند را هم ویران کرده است.»
درهمین حال نذیر شکیب سخنگوی قول اردوی ۲۰۵ البدر گفته است که نیروهای هوایی در برخی از مناطق جنوبی کشور، صدها تن را که در سیلابها گیرمانده بودند، نجات دادهاند.
آقای شکیب افزود: «یک هموطن ما که در آب گیر مانده بود، با هواپیما نجات داده شده و د رهفت روستای که آب روان بود، جلو آب گرفته شده است.»
اما شماری از آسیبدیدههای سیلابهای پسین میگویند که تا اکنون از سوی هیچ نهادی با آنان کمک صورت نگرفته است.
محمد شکیل یکی از آسیبدیدهها در پکتيا گفت: «ما توانایی نداریم و از دولت میخواهیم با ما همکاری کند.»
عبدالغفور آسیبدیده در قندهار به خبرنگار طلوعنیوز گفت: «دیوارهای ما را که سیلاب ویران کرده، باید ساخته شود. تا حال هیچ کسی به ما کمک نکرده.»
با این حال مسوولان محلی گفتهاند که براثر بارندگیها و سیلابهای پسین، بیشتر ذخیرههای آبی کشور نیز پر آب شده و کشاورزان را برای داشتن یک سال پر دستآورد امید وار ساخته است.