پس از آنکه اشرف غنی و عبدالله عبدالله مراسمهای تحلیف را برگزار کردند و هر دو خودشان را رییسجمهور اعلام کردند، زلمی خلیلزاد، فرستادۀ ویژۀ امریکا برای صلح افغانستان دیدارهایش را با این دو افزایش دادهاست.
خلیلزاد، برای دومینبار پس از مراسم تحلیف اشرف غنی امروز (یکشنبه، ۲۵حوت) با او دیدار کرد.
همزمان با این، ارگ ریاستجمهوری میگوید که عبدرب الرسول سیاف و حامدکرزی نیز پس از مراسم تحلیف با آقای غنی دیدار کردهاند.
وحید عمر، مشاور ارشد رییسجمهور در روابط عامه و استراتیژیک گفت: «اعتقاد همهگی این است که حکومت باید از مردم افغانستان نمایندهگی بکند؛ نمایندهگان سیاسیون در آن باشد.»
در همین حال، یاران عبدالله عبدالله میگویند که خلیلزاد تاکنون پنجبار با آقای عبدالله دیدار داشته است و برای حل بحران سیاسی برآمده از اعلام نتایج انتخابات ریاستجمهوری و نیز دربارۀ روند صلح گفتوگو کردهاست.
یاران عبدالله عبدالله، میگویند که کار را برای معرفی کابینۀ حکومت همهشمول آغاز کردهاند و اگر تلاشهای صلح آقای خلیل زاد نتیجه ندهند کارهای عملی را برای ایجاد حکومت همهشمول آغاز خواهند کرد.
فضل احمد معنوی، از هم پیمانان عبدالله عبدالله اظهار داشت: «ما امیدوار استیم که به مشکلات راه حل پیدا شود و اگر مسله به اینجا بکشد که ادارات در اختیار یک طرف باشد و کشور در اختیار یک طرف دیگر باشد، طبیعی است که مشکل را بزرگ تر میسازد.»
همزمان با این، تلاشها برای ایجاد هیئت گفتوگوکنندۀ صلح با طالبان نیز جریان دارند.
شماری از سیاستگرانی که با زلمی خلیلزاد دیدار داشتهاند میگویند که احزاب و جریانهای سیاسی فهرست نامهای هیئت گفتوگوکننده را که از سوی حکومت ایجاد شدهاست، نپذیرفته اند.
سید اسحق گیلانی، رهبر نهضت همبستگی افغانستان در این باره اظهار داشت: «اتفاقأ این لیست را آقای خلیلزاد به بعضیها داده است نه حکومت که این بسیار برای ما جای تعجب بود.»
در حدود دو هفته از امضای توافق نامه صلح امریکا با طالبان میگذرد؛ بربنیاد این توافق نامه مذاکرات میان افغانان باید به روز دهم مارچ آغاز میشدند، اما گفته میشود که این مذاکرات ازبهر رها نشدن زندانیان طالبان و اختلافهای سیاسی برخاسته از نتایج انتخابات تاکنون آغاز نشدهاند.