امارات متحده عرب میخواهد که با کارگیری از این تاکسیهای هوایی که "ولوکوپتر" نامیده میشوند، در نوآوری حمل و نقل هوایی در جهان عرب، پیشگام باشد.
این هواپیمای کوچک، نُخستین وسیلهیی است که برای حمل و نقل هوایی افراد در فضای شهری از آن کار گرفته میشود.
نام شرکت آلمانی سازنده این وسیله هم ولوکوپتر است.
این وسیله، یک سیت دو نفره دارد.
مطر الطایر، رییس ادارۀ جادهها و حمل و نقل دوبی در این باره گفت: "اکنون فکر میکنم که به یک نقطۀ تاریخی رسیدهایم؛ زیرا این آغاز ساخت محصولی است که بتوان پنج سال از آن کار گرفت. اما در این پنج سال باید در زمینۀ ساختار، فنآوری و بخشهای دیگر بسیار کار شود. نمیخواهیم که زندگی مردم را به خطر بیاندازیم. باید مطمین شویم که همه چیز صد درصد امن است و بربنیاد ویژگیهایش، انجام میشود."
پرواز نخست این هواپیما، بی آن که سرنشینی داشته باشد، انجام شد.
این وسیله به گونۀ خودکار و بدون نیاز به پیلوت، کار میکند.

مسؤولان میگویند که این هواپیما سیدقیقه پرواز میکند و به امکاناتی مانند بطریهای پشتیبان و فراشوت یا چتر نیز مجهز اند.
فلوریان رویتر، رییس اجرایی شرکت ولوکوپتر گفت: "ولوکوپتر، اجزای فنی و برقی بسیاری دارد که اضافی به نظر میرسند؛ اما واقعیت این است که اگر هر کدام از بخشهای اصلی آن از کار بافتند، باز هم ولوکوپتر خواهد توانست به گونۀ ایمن، مأموریتش را ادامه دهد."
اما مقام های دوبی میگویند که برای ساخت طرح نهایی این وسیله، به کارهای بیشتری نیاز است.
مطر الطایر گفت: "جایی که این چرخبالها باید فرود بیاید شاید بام ساختمانها باشد و یا پارکینگها. در مسایل ایمنی و امنیتی باید با پولیس هماهنگی کنیم. برای دو سه سال آینده کارهای بسیاری باید انجام دهیم."
اما برای پیشرفتهتر ساختن این وسیله، چه برنامههایی وجود دارند؟
رویتر در این باره گفت: "در طرح نهایی، گواه کارگیری از تیلفونهای هوشمند و یک اپلیکیشن موبایل و به کرایه گرفتن ولوکوپتر از نزدیک ترین میدان آن خواهید بود. ولوکوپتر به گونۀ خودکار خواهد آمد، شما را خواهد گرفت و به مقصدتان خواهد رسانید. این وسیله اکنون هم توانایی کارگیری از جیپیاس را دارد و وقتی به طرح نهایی برسیم خواهد توانستن از تواناییهای بیشتری برخوردار شود و با موانع ناشناخته در مسیر راه نیز کنار یاید."
این در حالیست که برخی از شرکتهای بزرگ اروپایی و امریکایی مانند ایربس، کیتی هاوک و اوبر نیز در بخش وسایل حمل و نقل بیراننده فعال استند.
اما در کشورهای عربی، امارات پیشگام شده است.
در کنار این وسیله، امارات میخواهد که در سال ۲۰۲۱ میلادی، یک ماهواره را به مریخ بفرستد.
این کشور متروهای بیراننده و نیز روباتهای پولیس را نیز روی کار آورده است.