عبدالسلام حنفی، معاون دوم رییس الوزرا، میگوید که کارگیری از مواد کیمیایی و جنگ افزارهای گونهگون از سوی برخی از کشورها در افغانستان بخشهای کشاورزی و بهداشت را در کشور آسیب رسانده است.
آقای حنفی در محفل بزرگداشت از هفته واکسین میافزاید که مردم در حال حاضر در بیشتر روستاهای دور دست به خدمات بهداشتی دسترسی ندارند و جهان باید در بخش بهداشت با افغانستان همکاری نماید.
عبدالسلام حنفی، معاون دوم رییس الوزرا، گفت: «انواع مختلف اسلحه را که داشتند، اینجا در این سرزمین استفاده و تجربه کردند. بخش زراعت ما متاثر شد، انواع مختلف مواد کیمیایی را در هر جای استفاده کردند. اطفال، زنان و خواهران متاثر شدند.»
آقای حنفی در ادامه افزود: «مسوولیت همه جهانیان است که بخاطر از بین بردن اثرهای سوء و منفی جنگهای که از طرف آنها تحمیل شده است، باید با ملت افغانستان همکاری بکنند.»
همزمان با این وزارت صحت عامه میگوید که قرار است نزدیک به پنج میلیون تن از واکسین ویروس کرونا در پیکار تازه واکسین که در سراسر کشور به راه انداخته خواهد شد بهره مند شوند.
قلندر عباد، سرپرست وزارت صحت عامه، میگوید: «این کمپاین سرتاسری، مسجد به مسجد و در جا های مناسب در سی و چهار ولایت انجام میشود.»
از سوی هم عبدالقدیر موسا، نماینده یونیسف برای افغانستان، گفت:«در این پیکار واکسین ویروس کرونا بیش از چهار اعشاریه نه میلیون تن در شهرها و روستاهای افغانستان بهره مند خواهند شد. این نخستین باری است که واکسین کرونا به مردمان آسیبپذیر در بخش های دور دست افغانستان خواهد رسید. این کشور متعهد شده است تا ۴۰ درصد از جمعیت افغانستان را تا پایان سال ۲۰۲۲ واکسین نماید.»
در این میان نماینده سازمان جهانی بهداشت برای افغانستان از افزایش شمار مبتلایان به بیماری سرخکان و عدم دسترسی کودکان به واکسین آن نگرانی میکند.
نماینده این سازمان در پیامی از راه اندازی یک پیکار دیگر از بهر مبارزه با بیماری سرخکان خبر میدهد.
خوشحال خان زمان، کارمند بهداشت سازمان جهانی بهداشت، گفت:«از اول ماه جنوری الی ۱۹ ماه می سال روان میلادی ۴۹۰۴۸ رویداد مشکوک سرخکان و ۳۰۱ مرگ برخاسته از آن در افغانستان گزارش شده است. در میان آنان ۲۰۵۱ رویداد آن تایید شده اند؛ این نیز مهم است که مرگ و میر برخاسته از سرخکان همواره از سوی سیستم نظارتی گزارش و یا هم شناسایی نمی شود.»
در چند روز آینده کارکنان بهداشتی افغانستان شش اعشاریه نه میلیون کودک شش ماه الی پنج سال را در برابر سرخکان و نیز ۵ میلیون تن بالاتر از ۱۸ سال را در برابر کرونا واکسین خواهند کرد.
مدیر ارشد اتحادیه جهانی واکسین برای افغانستان در گفتوگویی از راه دور در این نشست از کیفیت و تاییدی واکسینهای وارد شده به افغانستان از سوی سازمان جهانی بهداشت اطمینان داد و از تمامی خانوادهها خواست که برای داشتن یک جامعه سالم خود و کودکان شان را در برابر بیماریها واکسین نمایند.
با این هم وزارت صحت عامه میگوید که پیکار واکسین ویروس کرونا تا چهار روز دیگر در تمامی ولایتهای کشور آغاز خواهد شد.
دیدگاه تان در این باره