مولوی عبدالکبیر معاون سیاسی ریاستالوزرا در دیدار با کاردار نمایندگی اتحادیه اروپا برای افغانستان گفته است که اکنون دامنه فساد و مواد مخدر در افغانستان برچیده شده و داعش نیز سرکوب شده است.
ارگ در خبرنامهای نوشته است که مولوی عبدالکبیر در این دیدار خواهان ادامه کمکهای اتحادیه اروپا در بخشهای آموزش، بهداشت و ساخت زیربناها در افغانستان شده است.
رافایلا ایودیس کاردار اتحادیه اروپا نیز بر گسترش روابط میان افغانستان و اتحادیه اروپا تاکید ورزیده است.
ذبیحالله مجاهد سخنگوی امارت اسلامی گفت: «در این دیدار که با کاردار اتحادیه اروپا انجام شد، به آنان رسانیده شد که یگانه راه که میتواند هر دو جانب منفعت ببرند، تماس، دیپلوماسی و همچنان راه همکاریهای دو جانبه است.»
شماری از آگاهان مسایل سیاسی و اقتصادی میگویند که برای برطرف کردن چالشهای سیاسی و رشد اقتصادی نیاز است تا امارت اسلامی با جامعه جهانی در تعامل باشد.
عزیز معراج آگاه مسایل سیاسی به طلوعنیوز گفت: «تعلیم دختران، کار خانمها، ایجاد قانون اساسی و سهم دادن اشخاص مسلکی در کابینه، طالبان باید این اصلاحات بیاورند. مشکل انزوا، به ملت افغانستان زجر میدهد و به ضرر مردم افغانستان است.»
عبدالبصیر ترکی آگاهان مسایل اقتصادی چنین میگوید: «بخاطر جلب توجه جامعه جهانی برای بزرگان امارت اسلامی نیاز است که با هم بنشینند و به تفاهم برسند تا بتوانند جهانیان را قناعت بدهند و خواستههای مشروع جهان که یکی آن بازگشایی مکاتب دختران و بعضی خواستههای دیگر که آنان دارند، برآورده شود.»
در سوی دیگر، معین سیاسی وزارت خارجه در دیدار با معاون نماینده ویژه جاپان برای افغانستان در باره پیشرفتهای موجود در افغانستان، ثبات امنیتی و اقتصادی گفتوگو کرده و دوطرف همچنان بر تداوم چنین نشستها بهمنظور ایجاد تفاهم بیشتر تاکید ورزیدهاند.
حافظ ضیا احمد تکل معاون سخنگوی وزارت خارجه در باره این دیدار گفت: «آقای ستانکزی در کنار سپاسگزاری از کمکها و همکاریهای جاپان افزود که افغانستان با داشتن ذخایر طبیعی وافر، مواد خام و معادن نسبت به گذشته برای سرمایهگذاری مصوونتر است.»
نمایندههای کشورهای جهان و منطقه از جمله ترکیه، بریتانیا، چین، ایران، پاکستان، ازبیکستان، قطر و روسیه در بیش از دو سال گذشته با مقامهای امارت اسلامی دیدارهایی داشتهاند؛ اما هیچ کشوری تا اکنون حکومت سرپرست را بهرسمیت نشناخته است.
دیدگاه تان در این باره